..."12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία"...(>τι σχεδιάζουμε<)


ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
A screenshot of a cell phone

Description automatically generated

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated

A picture containing wall, person

Description automatically generated

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated

A close up of a sign

Description automatically generated



A screenshot of a cell phone screen with text

Description automatically generated

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated


A screenshot of text

Description automatically generated

A close up of a sign

Description automatically generated

A screenshot of a cell phone

Description automatically generated
Επιλέγω να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί:

- Θυμάμαι πώς ήταν η χώρα μου πριν 4,5 χρόνια (εξαθλιωμένη  στο εσωτερικό, πλήρως απαξιωμένη στο εξωτερικό). Εκτιμώ την αναβαθμισμένη της θέση στο τώρα.

- Θυμάμαι ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, αλλά ότι η τότε αντιλαϊκή, διαπλεκόμενη με συμφέροντα, αδηφάγα διακυβέρνηση της χώρας 40 χρόνια σχημάτισε τη φούσκα που έσκασε με την κρίση.

- Θυμάμαι ότι τον Ιανουάριο του 2015 χιλιάδες συμπολίτες μας έψαχναν τα σκουπίδια, παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα , πολλά σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες άνθρωποι αρρώσταιναν και πολλοί πέθαιναν χωρίς πρόσβαση στο σύστημα Υγείας ως ανασφάλιστοι.  Σήμερα 2,5 εκατομμύρια πρώην ανασφάλιστοι ( οι ίδιοι και μέλη της οικογένειάς τους) έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας. Χιλιάδες γεύματα στα σχολεία ανακούφισαν οικογένειες με παιδιά , οι ασθενέστερες τάξεις ζουν με αξιοπρέπεια. Για μένα αυτός είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και τρέμω στην ιδέα της τύχης αυτών των ανθρώπων με κυβέρνηση της ΝΔ.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση (δεν ξέραμε αν θα πληρωθούν οι συντάξεις κάθε μήνα) και σήμερα είναι ΒΙΩΣΙΜΟ & ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ, στο οποίο το 85% των ασφαλισμένων πληρώνει λιγότερα και πιο δίκαια με βάσει το εισόδημα του.

- Μείωσε αισθητά την ανεργία και εξασφάλισε τα εργασιακά δικαιώματα.

- Με τους ελέγχους τους Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας οι εργαζόμενοι έφευγαν στη λήξη του ωραρίου από την εργασία τους.

- Εξοικονόμησε τεράστια ποσά με τον αποκλεισμό  αδηφάγων εργολάβων από τα δημόσια έργα και τα νοσοκομεία. Έτσι ολοκληρώθηκαν τεράστια οδικά έργα και τα νοσοκομεία εξασφάλισαν εκατομμύρια χρήματα για τις πραγματικές τους ανάγκες.

- Πήρε μέτρα για την εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας Διοίκησης. Σύντομη η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων θα είναι πραγματικότητα!

- Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών, ανάπτυξη που για όλους με μείωση της ανισότητας.

- Έχει πρόγραμμα σαφές, υλοποιήσιμο, κοστολογημένο για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας προς όφελος των πολλών (μεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων). Τα αποτελέσματα ήταν πάντα εντός των στόχων, που μπορεί να υλοποιήσει με βάσει την αξιοπιστία όσων κατάφερε.

- Έθεσε τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από τα περιφερειακά συμβούλια.

- Μετά από 30 χρόνια επέβαλε νομοθετικό πλαίσιο λειτουργείας στο τηλεοπτικό πεδίο και εισέπραξε φόρους που εκκρεμούσαν για χρόνια.

- Την ανθρώπινη κατά το δυνατόν διαχείριση της μεγαλύτερης μεταναστευτικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, των συνανθρώπων μας που διέφυγαν από εμπόλεμες ζώνες και που η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε για τη χώρα μας.

- Εκτιμώ πολύ την υπεύθυνη  στάση και παραδοχή: ‘έγιναν λάθη , διαπιστώνουμε σοβαρές παραλείψεις’ του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την έπαρση των ‘αρίστων’.

- Τόλμησε να ανοίξει τη διερεύνηση σκανδάλων όπως της Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ , που συνέβαλαν στην οικονομική διάλυση της χώρας.

- Ποιος άλλος πολιτικός αρχηγός θα προκήρυττε εκλογές λόγω δυσαρμονίας με το λαϊκό αίσθημα, αν και ο χρόνος προεκλογικής προετοιμασίας ήταν ελάχιστος; Για μένα αυτό είναι πολιτικό Ήθος , που πραγματικά χρειάζεται να έχει ένας πρωθυπουργός.

Δεν ξεχνώ:

- Τη  καταστροφική διακυβέρνηση της ΝΔ επί σειρά ετών , τα τεράστια σκάνδαλα στα οποία είναι αναμεμιγμένη, τα θαλασσοδάνεια  που οι ευνοούμενοι της πήραν δανεικά και αγύριστα, τις μίζες, το ποιόν τόσων στελεχών της (παιδεραστία, βιασμοί, εκβιασμοί, λεηλασία της οικονομίας).

Τα δάνεια εκατομμυρίων που χρωστά το κόμμα της , αλλά και ο Εθνικός κήρυκας Χανίων του Μητσοτάκη , ενώ κάνουν εξαιρετικά πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία.

  Δεν πιστεύω :

- Το θολό , εντελώς ασαφές και χωρίς καμιά ανταπόκριση στην πραγματικότητα πρόγραμμα της ΝΔ, όπου όλες οι ‘’ευνοϊκές’’ για το λαό υποσχέσεις εξαρτώνται από την προϋπόθεση ετήσιου πλεονάσματος 4% (δεν υπάρχει το διεθνές περιβάλλον για να επιτευχθεί).

Είναι’’ βόμβες ‘’ καλά προμελετημένες και ούτε καν αναφερόμενες στο πρόγραμμά της , αλλά πολύ έντεχνα διαρρέουσες , ώστε να έχουν και το επιχείρημα, ‘’εμείς σας τα λέγαμε’’:

-       Η είσοδος ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην επικουρική ασφάλιση: Θα τινάξει στον αέρα το με τόση δουλειά πλεονασματικό ασφαλιστικό , θα ανοίξει τεράστια οικονομική τρύπα σε αυτό, με συνέπεια να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και να είναι επισφαλέστατες στο μέλλον. Επιπτώσεις θα υπάρξουν και στις κύριες συντάξεις. Δεν είναι υποθέσεις , οι αριθμοί μιλάνε, αν κάνουμε τους υπολογισμούς.

-       Η πιστοληπτική γραμμή: Τα 37 δισεκατομμύρια που με δικές μας θυσίες  εξασφαλίστηκαν σαν ‘’μαξιλάρι’’ ασφαλείας και οικονομικής ανεξαρτησίας της χώρας, ώστε να μη χρειασθεί να ληφθούν επιβαρυντικά για τους πολίτες στο μέλλον, θα παραδοθούν στις αδηφάγες  Τράπεζες.

-       Οι προσλήψεις στο Δημόσιο 1 προς 5: Ποιος κλάδος  του Δημοσίου θα πρωτοκαλυφθεί;  Απ  ότι ισχυρίζονται η προτεραιότητά τους θα είναι τα Σώματα Ασφαλείας. Τι θα γίνει με την Παιδεία και την Υγεία; Πού θα οδηγήσει η απαξίωσή τους ; Είναι καταφανής η επιδίωξη να γιγαντωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία στους δύο τόσο ευαίσθητους για τη ζωή  μας τομείς.

-       Με τρομάζει η υπόσχεση του οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα Κυριάκου για αποκλεισμό κάθε ελέγχου στις επιχειρήσεις. Τα κέρδη πάνω απ’ όλα .

Με  σεβασμό στα μικρά δημοκρατικά κόμματα , αν και με εντυπωσιάζει ότι ο κορμός των προτάσεων τους είναι μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφος μας ενισχύει το ένα από τα δυο προγραμματικά σχέδια:

Της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πλέον απελευθερωμένη από τη θηλειά και τα δεσμά των μνημονίων θέλει και μπορεί να εφαρμόσει το αναπτυξιακό , κοινωνικό της πρόγραμμα, συγκεκριμένο, κοστολογημένο, ξεκάθαρο με την εστίαση στην ενίσχυση των μεσαίων και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (ήδη από 20/8/18 με την έξοδό μας από τα μνημόνια πολλά μέτρα υλοποιούνται  σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Σεπτεμβρίου του 2015). Για μένα μετράει πάρα πολύ ότι δεν υπάρχει ίχνος ατασθαλίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ή

Της δυναστείας Μητσοτάκη με τα ιστορικά παράσημα της οικογένειας  αλλά και της ‘’ευαγούς ‘’ παράταξης της ΝΔ. Με το βάρος σκανδάλων, διαπλοκών , τεράστιων λαθών.


Ως δημοκρατικός πολίτης μου φαντάζει εφιάλτης να μας ξανακυβερνήσουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα  όχι μόνο ειλικρίνεια και  ήθος δεν έχουν, αλλά έχουν καταληστέψει χρήματα και αξίες.

Με εντυπωσιάζει δε η δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε 4,5 χρόνια και πρόλαβε να ‘’καταστρέψει΄’ μεσαία τάξη και ολόκληρη χώρα που ζούσε μέχρι το 2015 ‘’παραδεισένια‘’ ζωή.

Επιλέγω το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνία αλληλέγγυα με δίκαιη ανάπτυξη και αξιοπρεπή ζωή για όλους, και απορρίπτω την υποταγή στα στυγνά συμφέροντα των ολίγων που επαγγέλλεται η νεοφιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς παράταξης.

Πιστεύω ότι όλοι μας προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις για σημαντικά θέματα της ζωής μας επιλέγοντας να σκεφθούμε λογικά και όχι αφημένοι στο θυμό ή την απογοήτευσή μας .

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για απόφαση που αφορά και την πορεία της χώρας μας.

..."αποφασίζουμε για τη ζωή μας"...(>12 δεσμεύσεις για τη νέα τετραετία<)


..."ιστογραμμή"... tassosdikas blog