..."το μήνυμα και η επόμενη μέρα"...(>άρθρο<)

avgi gr

Του Κώστα Ζαχαριάδη*
Το μήνυμα της κάλπης είναι σύνθετο. Οφείλουμε να το αναλύσουμε σε βάθος, με θάρρος και αναζητώντας τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό. Όσο πιο ειλικρινείς είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουμε και θα κάνουμε ξανά την παράταξή μας πλειοψηφική και ηγεμονική. Σε καμία περίπτωση χρειάζεται ομφαλοσκόπηση, γκρίνια και εσωκομματική μουρμούρα. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Χρειάζεται όμως ένα νέο συμβόλαιο ειλικρίνειας και ένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την επόμενη περίοδο που θα αναγνωρίζει λάθη, αστοχίες, παραλήψεις αλλά ταυτόχρονα θα υπερασπίζεται το σπουδαίο έργο που κάναμε σε μια σειρά τομείς.

Η κάλπη της Κυριακής των ευρωεκλογών ήταν κάλπη αποτύπωσης μηνύματος και τα είχε μέσα όλα για εμάς ως μηνύματα «προειδοποίηση», «απόσταση», «αποδοκιμασίας» . Η κάλπη στις 7 Ιουλίου είναι κάλπη προοπτικής. Διαλέγουν τον επόμενο πρωθυπουργό, την επόμενη κυβέρνηση, το πολιτικό σχέδιο για την χώρα..
Νομίζω ότι πολλοί που δεν μας επέλεξαν στις 26 Μαΐου, στις 7 Ιουλίου θα μας επιλέξουν γιατί αναγνώρισαν το δημοκρατικό μας αντανακλαστικό να πάμε σε εκλογές, γιατί γνωρίζουν τι καταφέραμε μέσα σε πολύ σκληρές συνθήκες, γιατί πετύχαμε κάτι που δεν το πέτυχαν αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα - τη βγάλαμε από τα μνημόνια, γιατί αντιμετωπίσαμε όλες τις γεωστρατηγικές προκλήσεις και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή μας με ρεαλισμό και δώσαμε λύσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον.

Αποτυπώνεται μία κόπωση μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων. Οι τελευταίοι εννέα μήνες, που είναι έξω από τα μνημόνια, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών στον βαθμό που θα θέλαμε.
Πιέσαμε και εμείς με βάρος την μεσαία τάξη, εξ αιτίας των αναγκαστικών μνημονιακών πολιτικών.
Ο πολίτης αλλά και η επιχειρηματικότητα ιδίως η μικρομεσαία  ταλαιπωρούνται στην καθημερινότητά τους εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και στρεβλώσεων που δεν δημιουργήθηκαν απ’ εμάς προφανώς, αλλά δεν διορθώθηκαν απ εμάς.
Ατόνησε η επικοινωνία μας με τον κόσμο, ίσως κάποια στελέχη μας, κάποιοι βουλευτές μας και κάποια μέλη της κυβέρνησής μας δεν κατένειμαν σωστά τον χρόνο τους ώστε να επικοινωνήσουν το έργο μας με τους πολίτες.

Προφανώς, υπάρχουν και πολλά άλλα, ζητήματα που έπαιξαν τον ρόλο τους και καθόρισαν το αποτέλεσμα. Θα δώσουμε μάχη για τις ιδέες, τις προτάσεις, τις αξίες, τις διαδρομές μας. Στόχος μας είναι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για το πρόγραμμά μας και τη σύγκρισή του με τις θέσεις της Ν.Δ. Δεν πάμε ούτε να χάσουμε με αξιοπρέπεια, ούτε να μειώσουμε απλώς τη διαφορά, πάμε για να κερδίσουμε μια δύσκολη μάχη που η έκβασή της είναι ανοιχτή παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο είμαστε πίσω. Με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, συσπείρωση και πείσμα μπορούμε να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

 ..."το μήνυμα και η επόμενη μέρα"...(>άρθρο<)
ΠΗΓΗ  https://left.gr/news/minyma-kai-i-epomeni-mera

..."ιστογραμμή"...