..."το χρονικό ενός αποτυχημένου προαναγγελθέντος θανάτου της κυβέρνησης του συριζα"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
ΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΤΖΙΒΑ*
Η έξοδος από την Ευρωζώνη ειδικά μετά την απαράδεκτη στάση των δανειστών ήταν η εύκολη λύση. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρξε Έλληνας (ακόμη και αυτοί που ψήφισαν Nαι) που να μην έφτασε σε σημείο να σκεφτεί ότι δεν έπρεπε να υποκύψει η ελληνική κυβέρνηση στον ωμό εκβιασμό και στην πρόκληση.
Προφανώς ένα "δεν συμφωνώ" και Grexit θα ήταν εν θερμώ πιο αξιοπρεπές. Δεν είναι όμως έτσι. Αν ο Αλέξης Τσίπρας οδηγούσε τη χώρα εκτός ευρώ, θα έπαιζε το παιχνίδι τους. Στην ουσία εκεί ήθελαν να μας οδηγήσουν. Ήταν ξεκάθαρο τον τελευταίο καιρό ότι κανείς μεγαλοκαρχαρίας-δανειστής δεν νοιαζόταν αν θα συμφωνούσαμε ή όχι.
Κανέναν δεν τον ενδιέφερε η συμφωνία. Όλα ήταν παιχνίδι διπλωματίας και υψηλής στρατηγικής. Μόνος τους στόχος η ανατροπή της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μας αυτό και μόνο τους ένοιαζε...
Ευτυχώς για τη χώρα μας, μετά τις τραγικές τελευταίες ώρες συμφωνήσαμε. Μια συμφωνία επώδυνη -με τους δικούς τους όρους, αλλά με την κυβέρνηση ακόμη στο τιμόνι και όρθια. Πληγωμένη αλλά όρθια. Αυτό προφανώς δεν άρεσε, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς. Η επιτυχία για την κυβέρνηση δεν είναι οι όροι της συμφωνίας- αυτοί είναι επαίσχυντοι. Η επιτυχία είναι που ανά την υφήλιο φάνηκε ο ρόλος που παίζουν οι ισχυροί της Ευρώπης απέναντι στους λαούς που αντιστέκονται.
Ένα δεύτερο σημείο που αξίζει να σημειωθεί και που επίσης δεν αρέσει στο γνωστό κατεστημένο είναι η ωμή αποκάλυψη του βρώμικου πόλεμου που γινόταν από το 2012 και μετά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και θα μας βγάλει εκτός ευρώ; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον βομβαρδισμό από τα συστημικά ΜΜΕ και την προτροπή να βγουν όλα τα χρήματα εκτός Ελλάδας;
Όσοι δουλεύουμε σε τράπεζες γνωρίζουμε τι γινόταν τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τους τελευταίους 6 μήνες που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. 'Όλος ο κόσμος τρομοκρατημένος έπαιρνε τα λεφτά του. Στο σπίτι του, σε θυρίδες, στο εξωτερικό. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση και τα άφησαν εντός χώρας, ακόμη λιγότεροι αυτοί που τα άφησαν στους λογαριασμούς τους. Η οικονομία σχεδόν καταστράφηκε. Αν προσθέσουμε και σε αυτά το δημοψήφισμα που δρομολογήθηκε δυστυχώς λίγο πριν λήξει η χρηματοδότηση της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα να γίνει με κλειστές τράπεζες, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό! Όλοι φώναζαν, μας βγάζουν εκτός ευρώ! Κλειστά τα ATM. Τράπεζες χωρίς λεφτά. Απόγνωση, πανικός και φόβος παντού.
Αυτή ήταν και η χειρότερη από πλευράς πίεσης εβδομάδα. Τα ΜΜΕ σου έκοβαν την ανάσα. Τρομοκρατούσαν, πίεζαν, στόχευαν στην ανατροπή της κυβέρνησης. Ξεχνά κανείς το επιχείρημα ότι αν ψηφίσουμε Όχι θα μας βγάλουν εκτός ευρώ; Αυτός ήταν ο μπαμπούλας!
Στην πιο κρίσιμη μετά τη μεταπολίτευση στιγμή της χώρας, ο λαός μας αντιστάθηκε. Γύρισε την πλάτη σε όλο το παλιό κατεστημένο και ψήφισε περήφανα Όχι. Εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η συνέχεια γνωστή... οι εταίροι μας θέλησαν να μας τιμωρήσουν γιατί τους αμφισβητήσαμε και έφτασαν στα όρια της παρανόησης. Ό,τι και να τους δίναμε ήθελαν και άλλα, και άλλα, και άλλα.
Αυτό ήταν και το σημείο μηδέν. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μας βγάλει εκτός ευρώ είχε τη χρυσή ευκαιρία και θα είχε και τις ευλογίες ενός θυμωμένου και ταπεινωμένου λαού. Δεν ήταν όμως αυτή η δέσμευσή του. Παρ' ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε και πιστεύει ότι έπρεπε να οδηγηθούμε στο Grexit η μεγάλη πλειοψηφία στη βάση του, ήθελε κυβέρνηση της Αριστεράς που θα παλέψει εντός της Ευρωζώνης και δε θα τραπεί στη φυγή.
..."ιστογραμμή"...
Δεν θα τραπεί σε φυγή, παρ' ότι έχασε αυτή τη μάχη. Παρ' ότι τα Μνημόνιά τους ακόμη μας κατατρέχουν. Γιατί ποιος αφελής μπορεί να πιστέψει ότι αυτό το Μνημόνιο είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το Μνημόνιο είναι η συνέχεια της ανάλγητης πολιτικής του γνωστού Συστημικού κατεστημένου που έχει τις ευλογίες των ξένων Εθνοπατέρων. Αυτό το 3ο Μνημόνιο είναι το δικό τους Μνημόνιο. Το είχαν συμφωνήσει, το είχαν έτοιμο, και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους χάλασε τη σούπα και ανέλαβε τα ηνία έστησαν το παιχνίδι κανονικά. Ήταν σαφώς πιο έμπειροι και έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης. Και το έκαναν ακόμη πιο σκληρό για να ταπεινώσουν, για να παραδειγματίσουν και τους άλλους λαούς, για να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερή παρένθεση.
Κάνουν μεγάλο λάθος όμως! Ο κόσμος που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ και γύρισε την πλάτη στους γνωστούς - αγνώστους ίδιους και ίδιους πίστεψε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
Περιμένει από την κυβέρνηση, μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να βάλει φρένο στον κατήφορο των ΜΜΕ, να επιβάλει την αξιοκρατία, να προσπαθήσει να φέρει πίσω τους νέους που έχουν φύγει από την πατρίδα μας.
Περιμένει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τέλος στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στην ατιμωρησία, στην ασυλία.
Περιμένει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν αυτοί που μας οδήγησαν ώς εδώ. Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια εξαφάνισαν δισ. ευρώ από τα ταμεία των εργαζομένων, από τα κοινοτικά κονδύλια, από τα δημόσια έργα.
Η πλειοψηφία του κόσμου περιμένει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μη λυγίσει. Μάχες θα δοθούν πολλές. Μέσα από έναν πολιτικό πολιτισμό που τόσο έχουμε ανάγκη, μέσα από δημοκρατία και με τον λαό συμπαραστάτη, η μόνη ελπίδα γι' αυτόν τον τόπο είναι η κυβέρνηση να σταθεί στα πόδια της.
Δυστυχώς για πολλούς, ο προαναγγελθείς θάνατος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε.

* H Αιμιλία Τζίβα είναι τραπεζική υπάλληλος, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη Δύναμη Ζωής


..."το χρονικό ενός αποτυχημένου προαναγγελθέντος θανάτου της κυβέρνησης του συριζα"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...