..."κώστας μάρδας: άδεια ταμεία παρέδωσε η κυβέρνηση σαμαρά - βενιζέλου"...(>ρεπορτάζ- video<)

..."ιστογραμμή"...

Άδεια ταμεία παρέδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όπως απέδειξε με στοιχεία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Κώστας Μάρδας κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα το 2014 υπολογιζόταν στα 5,3 δισ., θα είναι 2,9 δισ. Ακόμη τα τακτικά έσοδα του 2014 μειώθηκαν 1 δισ. σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα και από το ΕΣΠΑ χάθηκε άλλο 1 δισ. ευρώ, ενώ το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 4,4 δισ. ευρώ.

Ο Κ. Μάρδας έδωσε απτά παραδείγματα σπατάλης επί κυβερνήσεων Σαμαρά:

α) 4 χρόνια μετά την λειτουργία του Παρατηρητηρίου Υγείας τα υλικά αγοράζονται σε τιμές 10-20 φορές πάνω από τις ευρωπαϊκές

β) το Enterprise Greece πληρώνει 400.000 το χρόνο, ενώ διαθέτει μοντέρνο ιδιόκτητο κτίριο στην Ηλιούπολη!

γ) μετακινήσεις υπουργών: κατήγγειλε ότι υπουργός μετακίνησε 20 άτομα στις Βρυξέλες μόνο και μόνο για να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης!

Ο Κ. Μάρδας ανέφερε τρόπους αύξησης των δημοσίων εσόδων και του περιορισμού της σπατάλης μέσα από καλύτερη εποπτεία των δημόσιων δαπανών και της παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Ως προς τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη η αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων από το οποίο υπάρχει απώλεια φόρων 1 δισ. το χρόνο, για το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα (απώλεια φόρων 500 εκατ.), για το παρεμπόριο (η ΕΣΕΕ υπολογίζει απώλεια φόρων 20 δισ.) και για την γραφειοκρατία που έχει κόστος 14 δισ. το χρόνο - μάλιστα σήκωσε ένα πακέτο εκατοντάδων σελίδων με τις ρυθμίσεις για τις προμήθειες της υγείας. «Αντί γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα και μόνο νόμο», είπε. 

Τόνισε ακόμη ότι θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ στους Δήμους και θα γίνει χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου, θα γίνει επανεξέταση του ενιαίου μισθολογίου και συγκεκριμένα των 20 μισθολογίων που υπάρχουν και φυσικά πλαισίου για τις δαπάνες μετακινήσεων υπουργών.


πηγή: avgi.gr

..."κώστας μάρδας: άδεια ταμεία παρέδωσε η κυβέρνηση σαμαρά - βενιζέλου"...(>ρεπορτάζ- video<)

..."ιστογραμμή"...