..."θεανώ φωτίου: θα ξαναχτίσουμε ένα κράτος αλληλεγγύης για περήφανους τους πολίτες"...(>ρεπορτάζ - video<)

..."ιστογραμμή"...

«Θέλουμε να δώσουμε στον κάθε πολίτη τη σιγουριά ότι δεν θα είναι μόνος ούτε σήμερα στην κρίση, ούτε αύριο.
Και ότι θα μπορέσει να συμβάλει με αξιοπρέπεια στο μεγάλο έργο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, που ξεκινάμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Βουλής αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Οι εταίροι μας σήμερα, λένε ότι αναγνωρίζουν ότι η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα είναι ένα όνειδος για το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στο οποίο θα επιθυμούσαν να βοηθήσουν, αλλά να συνεχίσουμε τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων και των πρωτογενών πλεονασμάτων για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που είναι αδύνατο να πληρωθεί.  

Αυτό το δίπολο είναι παράλογο και αντιφατικό, διότι οι Έλληνες δεν ζητάνε συσσίτια, ζητάνε δουλειά. Ζητάνε την αξιοπρέπεια της εργασίας και όχι τις ενοχές της ελεημοσύνης», ανέφερε η Θ. Φωτίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να  αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συνεργασία όλων των συναφών υπουργείων.  Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα σχέδιο που θα αποδώσει τα επόμενα χρόνια την δυνατότητα εργασίας και θα επανεντάξει τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης ενεργά στην κοινωνία.

Η Θεανώ Φωτίου τόνισε ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προανήγγειλε διατροφή χιλιάδων απόρων οικογενειών, διαμερίσματα για 30.000 άπορες οικογένειες, δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, 13η σύνταξη στους κάτω των 700€, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ανέργους και την κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ειδική αναφορά έκανε η Θ. Φωτίου για τα άτομα με αναπηρία εξαγγέλοντας την έκδοση κάρτας, την καταβολή των επιδομάτων  σε σταθερή, μηναία βάση,  θεσμικές ενέργειες για την καταβολή των δεδουλευμένων όσων είναι απλήρωτοι μήνες, ενώ θα προβλέπεται και στέγαση για τους ΑΜΕΑ που έχουν ανάγκη.

Επίσης, δήλωσε ότι θα γίνει επεξεργασία για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, για την οικοδόμηση ενός ενιαίου Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ θα θεσπιστούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί για τη συνεχή καταγραφή των αναγκών και για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της αποδοτικότητας των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

«Με κάθε διαθέσιμο τρόπο, αξιοποιώντας στο έπακρο το πρόγραμμα δημοσίων δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, με την ουσιαστική αναθεώρηση των κωδικών του ΕΣΠΑ/ ΣΕΣ και την κινητοποίηση όλων, θα ξαναχτίσουμε ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που θα κάνει περήφανο κάθε πολίτη αυτής της χώρας», τόνισε η Θεανώ Φωτίου.


πηγή: avgi.gr 

..."θεανώ φωτίου: θα ξαναχτίσουμε ένα κράτος αλληλεγγύης για περήφανους τους πολίτες"...(>ρεπορτάζ - video<)

..."ιστογραμμή"...