..." νίκος παππάς: προτεραιτότητα αποκατάσταση της κανονικότητας στο πεδίο των μμε"...(>ρεπορταζ - video<)

..."ιστογραμμή"...


«Η πρωτοφανής λαϊκή υποστήριξη που δίνουμε στη μάχη διεθνώς μας δυναμώνει και μας φέρνει όλους με πρώτο από όλους τον πρωθυπουργό στον πιο γλυκό μονόδρομο, της υπεράσπισης του λαού μας και της αξιοπρέπειάς του», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

Ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε ότι «θέλω να ανακοινώσω στην εθνική αντιπροσωπεία ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυσης της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός μας αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ», για να προσθέσει ότι «ο νόμος θα έρθει στη Βουλή σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, θα δημιουργεί ένα διαυγές και συνταγματικά κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, χωρίς προχειρότητες, χωρίς μαύρο στις οθόνες. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας μας θα κλείσει». 

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς, επεσήμανε ότι «δεν επιθυμούμε όμως και επιστροφή στο παρελθόν των αστρονομικών ποσών για λίγους και εκλεκτούς, των εξωφρενικών αμοιβών, όπου κάποιοι ήταν πιο ίσοι από τους άλλους εργαζόμενους», για να προσθέσει ότι «ο νόμος για την δημοκρατική και πολυφωνική νέα ΕΡΤ αποκαθιστά την πρωτοφανή αδικία που βιώνουν 20 μήνες τώρα οι συμπολίτες μας που εργάζονταν στην ΕΡΤ την ημέρα του μαύρου. Ο αγώνας τους διδάσκει αξιοπρέπεια και απαιτεί άμεση δικαίωση».

«Όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιθυμούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ μπορούν να το κάνουν. Η επαναπρόσληψή τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς συνεχίζεται η χρηματοδότηση της νέας ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, για να προσθέσει ότι «θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ και θα εξεταστούν ηθελημένες ασάφειες, αποκλίσεις και αναθεωρήσεις», ενώ παρέθεσε τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, σημειώνοντας ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχει διαφάνεια.

Κλείνοντας, ο υπουργός Επικρατείας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την κανονικότητα στον χώρο των ΜΜΕ. Θα κινηθούμε κατά το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία», για να προσθέσει ότι «εφαρμόζουμε άμεσα επαρκές νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Τελειώνουμε οριστικά με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων και με αδιαφανείς όρους παραχώρησης. Εφαρμόζουμε πλέον όσα έχει προβλέψει ο νόμος για την προκήρυξη διαγωνισμών, σε σχέση με την ανοιχτή και διαφανή αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η επιμόρφωση του λαού δεν είναι εμπόρευμα, αλλά θεμέλιο της Δημοκρατίας και η κυβέρνησή μας θα το προστατέψει και θα το εγγυηθεί».

πηγή: http://www.periodista.gr

 ..." νίκος παππάς: προτεραιτότητα αποκατάσταση της κανονικότητας στο πεδίο των μμε"...(>ρεπορταζ - video<)

.."ιστογραμμή"...