Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."πρόγραμμα - γέφυρα μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Στο Eurogroup της Τετάρτης η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους θα μπει σε κρίσιμη καμπή, αφού η Αθήνα θα παρουσιάσει βασικές πλευρές της στρατηγικής της και θα ζητήσει συμφωνία - γέφυρα, μια βραχυχρόνια περίοδο χρηματοδότησης, για ένα διάστημα πιθανότατα μέχρι τον Μάιο, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιμένει στη θέση της για πρόγραμμα - γέφυρα μέχρι την τελική συμφωνία με τους δανειστές και δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια ζητώντας από τους εταίρους να δεσμευτούν επίσης στην ίδια κατεύθυνση.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τις εναπομείνασες δόσεις του δανείου πέραν του 1,9 δισ. ευρώ που οφείλουν να επιστρέψουν οι κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ. Η Αθήνα θεωρεί επίσης ότι πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί, να μπορέσει να καλύψει ορισμένες έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες με έντοκα γραμμάτια, πέραν του ορίου των 15 δισ. ευρώ.

Με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν επιβαρύνονται οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, ενώ δίνεται χρόνος στη διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνίας χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι, παρά τις πιέσεις που αναμένεται να δεχθεί, δεν πρόκειται να αποδεχθεί παράταση του ισχύοντος προγράμματος και θα μείνει πιστή στη σαφή λαϊκή εντολή.

Μετά τη συμφωνία για το πρόγραμμα - γέφυρα, η κυβέρνηση θα καταθέσει τις οριστικές ελληνικές προτάσεις, που θα περιλαμβάνουν νέο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα αποτυπώνει τους στόχους για τα δημόσια οικονομικά τα επόμενα 3-4 χρόνια και πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι προϋπολογισμοί της επόμενης τετραετίας.

Επίσης, η κυβέρνηση θα υποβάλει νέο εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων με έμφαση στη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, που θα εμπεδώνουν μια νέα σχέση κράτους - οικονομίας, κράτους - κοινωνίας.

Πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των G20 ώς τη συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, αύριο, με τις πιέσεις να ασκούνται και προς τη γερμανική πλευρά να υποχωρήσει από την άκαμπτη στάση της για να βρεθεί λύση.
Την ίδια ώρα, το κίνημα υποστήριξης της Ελλάδας και του ΣΥΡΙΖΑ διογκώνεται σε όλη την Ευρώπη.


> πηγή: http://www.avgi.gr

..."πρόγραμμα - γέφυρα μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...