..."ένας μήνας με την αριστερά –και σοσιαλισμό δεν είδαμε…"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
(*) του Κώστα Αποστόλου από το tvxs
Την ιστορική νίκη της Αριστεράς στις 25 Ιανουαρίου, ακολούθησε μια σειρά από πρωτόγνωρες καταστάσεις: Μια παράταξη που σε ελάχιστα χρόνια πέρασε από το «μπαίνω –δεν μπαίνω στη Βουλή» στη διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας στην οποία τελικώς αναδείχθηκε.

Και πριν καν ορκιστεί, μπήκε σε διαδικασία μιας χωρίς προηγούμενο διαπραγμάτευσης. Και αποδείχθηκε πως ήταν έτοιμη γι’ αυτό –είδαμε να προχωράει σε μια σειρά τακτικών κινήσεων που όχι μόνο δεν είχαν γίνει ποτέ πριν, αλλά και μας βομβάρδιζαν εν χορώ τα ΜΜΕ ότι αν διανοηθεί κανείς να τις σκεφτεί, δεν θα ΄χουμε χαρτί να σκουπιστούμε.

Η διαπραγμάτευση βέβαια, όχι απλώς δεν ολοκληρώθηκε με το κοινό ανακοινωθέν της Παρασκευής, αλλά, για την ακρίβεια, ούτε καν άρχισε. Διεκδικήθηκε κυρίως –και τελικώς κερδήθηκε –χρόνος, ώστε να οδηγηθούμε σε μια νέα διαδικασία, που θα είναι δύσκολη και απρόβλεπτη, αλλά κρατάει ζωντανή την ελπίδα.

Όσοι εξακολουθούν να ονειρεύονται «αριστερές παρενθέσεις» και οι ορκισμένοι «εκσυγχρονιστές», μέσα σε τρεις βδομάδες διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση… εξαπάτησε το εκλογικό σώμα (!), διότι πέρασε ένας μήνας από τις εκλογές κι ακόμα να καταργηθούν οι 480 νόμοι του μνημονίου.