..."φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, διαφθορά: θέλουμε και μπορούμε"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
άρθρο Γιάννη Μάρκοβιτς στο tvxs

Οι μηχανές πήραν μπρος και το τρένο ξεκίνησε. Ένα τρένο πραγματικό και ισχυρό, που δεν είναι παιχνιδάκι για να το παίζουν κάποιοι και να βγάζουν τα απωθημένα τους, τρομάζοντας μόνο τη φοβική σκιά τους. 
 
Είναι πραγματικό γιατί αυτοί που επιβαίνουν έχουν έναν κοινό στόχο: να βάλουν τέλος στο κράτος που δεν λειτουργούσε, σε ένα κράτος που είχε θέσει απέναντί του τους πολίτες, που έκρυβε την ανεπάρκειά του πίσω από την τρομοκράτηση, την πολυνομία και την ευθυνοφοβία.

Το τρένο είναι ισχυρό γιατί δεν πατάει στις ράγες της διαπλοκής, ούτε οι επιβάτες του είναι «νενέκοι» και «οσφυοκάμπτες».
Το τρένο έχει βάλει ως στόχο να σαρώσει στο πέρασμά του τα διαβρωμένα στοιχεία του παρηκμασμένου συστήματος, να πάψει η χώρα να θεωρείται ως «αποικία χρέους».
Και αυτά είναι η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά.

Οι επιβάτες του ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε Γερμανό ή Γάλλο, ότι η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά έχουν στοιχειώσει τις ανθρώπινες συμπεριφορές και στάσεις και υποθηκεύουν το μέλλον ολονών μας.
Οι μηχανές λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη και έτσι πρέπει να κάνουν. Γιατί ένας αγώνας για να είναι πετυχημένος, πρέπει να έχει ένα γρήγορο και δυναμικό ξεκίνημα.

Πρέπει να ξαφνιάσει και να προλάβει τις δυνάμεις αδράνειας, τις αντιστάσεις των συστημικών μηχανισμών και την απειλή ξεβολέματος, εκείνων που τους έδωσαν θέσεις στον ελεγκτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό ελέω πολιτικών υποχρεώσεων και διαπλεκόμενων σχέσεων.
Πρέπει να πιάσει στον ύπνο τους επαγγελματίες της αρπαχτής και τους σύγχρονους μαυραγορίτες και τοκογλύφους.
Πρέπει να στριμώξει τους συμφεροντολόγους, τους υποχρεωμένους, τους αεριτζήδες. Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης του κράτους, ούτε παίρνει ενοίκιο από τη χρήση του.

Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού είναι οι εκπρόσωποί μας, δημοκρατικά και αξιοκρατικά επιλεγμένοι και διαρκώς αξιολογούμενοι και ελεγχόμενοι.

Μα πάνω από όλα, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό:
 Θέλουμε και μπορούμε. Θέλουμε για να έχουμε μέλλον, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια δημοκρατική πολιτεία, ένα κράτος δικαίου, μια αξιοκρατική και διαφανή οικονομία.
Μπορούμε γιατί ήμασταν και παραμένουμε απέναντι στη φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο, στη διαφθορά. Θέλουμε και μπορούμε γιατί ξέρουμε ότι η λαϊκή κυριαρχία, η δημοκρατία, η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι τα πανύψηλα τείχη στο οικονομικό έγκλημα.

Οι προτάσεις έχουν κατατεθεί, είναι επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες, έτοιμες για την πρακτική τους εφαρμογή. Το μόνο που απομένει είναι να μπει το τρένο στις ράγες της διαφάνειας και να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Και όλοι εμείς, επιβάτες του.

πηγή: tvxs > άρθρο Γιάννη Μάρκοβιτς

 ..."φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, διαφθορά: θέλουμε και μπορούμε"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...