..."τετάρτη 11-2-2015: δεκάδες χιλιάδες ανάσες αξιοπρέπειας"...(>ρεπορτάζ<)

avgi.gr
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροντερό παρών στη Θεσσαλονίκη

Μαζική συγκέντρωση πολιτών, με αίτημα «την έξοδο από τη λιτότητα και τα μνημόνια», και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο καταλαμβάνοντας όλο το χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων.
avgi.gr
 




ΑΘΗΝΑ

Δεκάδες χιλιάδες "ανάσες αξιοπρέπειας" ξεχείλισαν το Σύνταγμα (φωτογραφίες)


Δεκάδες χιλιάδες "ανάσες αξιοπρέπειας" ξεχείλισαν το Σύνταγμα (φωτογραφίες)
avgi.gr
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας», με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

 Ο κόσμος παρά το τσουχτερό κρύο και την ανά διαστήματα χιονόπτωση πλημμύρισε την πλατεία αλλά και τους δρόμους περιμετρικά όπως Βασ. Γεωργίου, Όθωνος, Ερμού και λεωφόρος Αμαλίας.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο μετρό του Συντάγματος ενώ ενδεικτικό της μαζικής προέλευσης του κόσμου είναι το γεγονός ότι προστέθηκαν έκτακτα δρομολόγια.

Δεκάδες πανό, σε ελληνικά αλλά και σε γερμανικά και ισπανικά απλώθηκαν περιμετρικά του Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για αξιοπρέπεια  και δημοκρατία. «Πολιορκημένοι αλλά ελεύθεροι» αναγραφόταν σε ένα από τα πολλά πανό, με το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει το μήνυμα «Rise up Europe days of hope are coming. Ούτε ένα βήμα πίσω.

Μεταξύ άλλων υπάρχουν πανό από σχολικούς φύλακες και το Κυριακάτικο Σχολείο μεταναστών ενώ από πολιτικό κόμματα διακρίνονταν πανό από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ. Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στην προηγούμενη μαζική συγκέντρωση, δεν υπήρξε ίχνος αστυνομικού.

 πηγή: avgi.gr

..."τετάρτη 11-2-2015: δεκάδες χιλιάδες ανάσες αξιοπρέπειας"...(>ρεπορτάζ<)

..."ιστογραμμή"...