..." δήμητρα θωμά: τέλος στα voucher - ελπίδα στους νέους"...(>συνέντευξη<)


..."Είμαι κομμάτι μιας γενιάς που οι Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν την αφήνουν να αναπνεύσει. Την έχουν αφήσει άνεργη, ανακυκλώνοντας την ανεργία μέσω προγραμμάτων voucher/κοινωφελών, μαύρης εργασίας, εργασίας με μπλοκάκι, χωρίς εργασιακά δικαιώματα κ.ο.κ. 
Είμαι κομμάτι μιας γενιάς που πάλεψε για τη γη και την ελευθερία στις Σκουριές, πάλεψε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 
 Θεωρώ πως αυτή η γενιά πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο το επόμενο διάστημα. Να εκφραστεί, να αναπνεύσει."...

..."Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χώρος της εκπαίδευσης βιώνει εξίσου μία τεράστια απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας η οποία στοχεύει στη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ένταση του αυταρχισμού καθώς και η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελούν βασικές πτυχές της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που όλοι και όλες βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

..."Αυτή τη στιγμή στόχο μας είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος που πρώτα και κύρια θα βάζει ένα τέλος στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε εξασφαλίζοντας ένα στοιχειώδες επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους."...

..."Θεωρούμε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θέτει τις βάσεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Είναι δεδομένο πως για τον ΣΥΡΙΖΑ οι νέοι άνθρωποι έχουν κομβικό ρόλο σε όλη αυτή την διαδικασία.

Η νέα γενιά πρέπει να αποτελέσει τον βασικό κορμό που θα σηκώσει στις πλάτες της το ξεπέρασμα της κρίσης σε μία προοδευτική κατεύθυνση. 
Παράλληλα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, και ειδικά των νέων ανθρώπων, στη δημοκρατία με μια ριζική αναδιαμόρφωση των θεσμών του κράτους και του πολιτικού συστήματος που θα είναι προσιτά στον απλό κόσμο."...
 ..." δήμητρα θωμά: τέλος στα voucher - ελπίδα στους νέους"...(>συνέντευξη<) 




..."ιστογραμμή"...