..."ολυμπία τελιγιορίδου: ένα σύνθημα ελπίδα"...(>άρθρο - μήνυμα<)



..."Συνθήματα, ή μάλλον ένα σύνθημα : ΕΛΠΙΔΑ. Καμμιά κοινωνία, ποτέ, πουθενά, δεν έζησε χωρίς Ελπίδα. Και η Ελπίδα, στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, είναι σήμερα ταυτισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό μας φέρνει στη δεύτερη μεγάλη λέξη, που δεν είναι σύνθημα, αλλά όρος επιβίωσης: ΕΥΘΥΝΗ. Ας μιλήσουμε λοιπόν για την Ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μέχρι την 25η Ιανουαρίου, αλλά από την 26η και μετά.

Η Ευθύνη αυτή είναι Πατριωτική. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με απόλυτη συναίσθηση των γεωπολιτικών συσχετισμών που υφίστανται στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στην Ευρασία. Να ”μιλήσει” στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι με τη γλώσσα του επαίτη, αλλά με τη γλώσσα του συμμέτοχου σε μια κοινή πορεία . Να στηριχθεί ακριβώς στην ανάγκη η πορεία να είναι κοινή, μέσα σε ένα περιβάλλον αποσταθεροποίησης που διαμορφώθηκε από δύο δεκαετίες νομισματικού ”μικρομεγαλισμού” απέναντι στον γεωπολιτικό  ανταγωνισμό, που οδηγούν το ευρώ σε αδιέξοδο.
Δεν το λέει αυτό μόνο η Αριστερά."...

..."Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ”έρχεται” την κατάλληλη στιγμή. Και γι’ αυτό δεν μπορεί, δεν νομιμοποιείται να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Γιατί η Ευθύνη του είναι Πατριωτική. Είναι ευθύνη επανένωσης  της κατακερματισμένης κοινωνίας, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας και ασφάλειας για τα θύματα της κρίσης."...

..."Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα, δεν ”έρχεται” επειδή οι πολίτες ασπάστηκαν το σύνολο των Ιδεών του. ”Έρχεται” γιατί εκπροσωπεί τη μόνη ρεαλιστική ελπίδα να σωθεί η ελληνική κοινωνία από τον απόλυτο αφανισμό. Κι αυτό, το αντιλαμβανόμαστε πρώτοι εμείς, όλες και όλοι όσοι διεκδικούμε την τιμή να εκπροσωπήσουμε τους πολίτες στο Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχει χώρος για αλαζονεία, για εφησυχασμό, για προσωπικές επιδιώξεις. Υπάρχει μόνο το καθήκον να σταθούμε αντάξιοι αυτής της τιμής. Στο Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δε θα ”νομοθετεί” η τρόϊκα. Θα νομοθετεί ο Ελληνικός Λαός. Η Δημοκρατία θα αναπνεύσει ξανά. Όσοι την τραυμάτισαν, θα λογοδοτήσουν.
Το μήνυμα που στέλνουμε , για μια ακόμα φορά, από αυτή τη ”μικρή” γωνιά του πλανήτη, είναι μήνυμα Αξιοπρέπειας, Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης."...

> Όλο το άρθρο - μήνυμα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου  (*)

..."ολυμπία τελιγιορίδου: ένα σύνθημα ελπίδα"... (>άρθρο - μήνυμα<)

(*) Η Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καστοριάς

https://www.facebook.com/olimpia.teligioridou

πηγή: http://fouit.gr

..."ιστογραμμή"...