...σπύρος κουβέλης - μνημόνιο 2:"διεργασίες σε συνθήκες εκβιασμού"...(>επιστολή<)

...www.spyroskouvelis.gr...12-2-2012..."Επιστολή του Σπύρου Κουβέλη, βουλευτή Α’ Αθηνας στον προεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Α.Παπανδρεου σχετικά με την ψηφοφορία για τη νεα δανειακη σύμβαση (Μνημονιο ΙΙ):..."Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή ψηφοφορία, και όσα προηγήθηκαν, διαμορφώνουν το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες.
...Αυτή η ευθύνη είναι αρκετή και μόνη της για να λυγίσει κάποιον. Όταν όμως αυτές οι διεργασίες γίνονται μέσα σε συνθήκες εκβιασμού και απειλών από τους εταίρους μας, το βάρος της απόφασης γίνεται συντριπτικό.
...Πως αλλιώς να ερμηνεύσω το απίστευτο (αλλά μάλλον συνηθισμένο με τους όρους του ΔΝΤ για αναπτυσσόμενες χώρες) πρόγραμμα που οδηγεί σε στραγγαλισμό την οικονομία και εξαθλίωση την κοινωνία, χωρίς να δίνει ούτε μια προοπτική;
..."Πως είναι δυνατόν να πιστέψω ότι οι «εταίροι» μας δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν γίνεται σε δυο χρόνια να αλλάξουν όλα τα επί δεκαετίες κακώς κείμενα σε μια χώρα, και ιδίως νοοτροπίες που χρειάζονται γενιές για να αλλάξουν; Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο shock therapy και την ηλεκτρική καρέκλα.

..."Αν το αποτέλεσμα του προγράμματος, αντί για τόνωση στη δημιουργία και την υγιή επιχειρηματικότητα, αντί για δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και νέων προσπαθειών, είναι η παράδοση της κοινωνίας στις ορέξεις των αγορών χωρίς δίχτυ ασφαλείας, τότε δεν πρόκειται για πρόγραμμα στήριξης, αλλά για πρόγραμμα καταστροφής"...

...όλη η επιστολή-www.spyroskouvelis.gr:
...σπύρος κουβέλης-μνημόνιο 2:"διεργασίες σε συνθήκες εκβιασμού"...(>επιστολή παραίτησης<)

..."ιστογαρμμή"...