...δημόσια διαβούλευση:"διδακτικά βιβλία & ηλεκτρονικές σημειώσεις"...(>opengov.gr<)

►...e-πρόσκληση...Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων...Δημόσια Διαβούλευση Υπουργικής Απόφασης...«Ρύθμιση θεμάτων διανομής και κοστολόγησης διδακτικών βιβλίων, ηλεκτρονικών σημειώσεων και ενίσχυσης βιβλιοθηκών»...
►..."στόχος, ο εξορθολογισμός των δαπανών και η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των παραγόντων που μετέχουν στην παραγωγή και διάθεση επιστημονικής γνώσης (Διδασκόντων, Βιβλιοθηκών και Εκδοτών)...."
►..."ουσιαστική αλλαγή των ισορροπιών σε όφελος των Ιδρυμάτων και των Βιβλιοθηκών, ώστε οι τελευταίες να καλύψουν οποιαδήποτε κενά δημιουργηθούν με ένα τρόπο όμως βιώσιμο στο χρόνο..."
►..."αναμένεται να καθοριστούν:
- Η έννοια του συγγράμματος...(Άρθρο 1).
- Η κατάργηση διανομής του βοηθήματος (Άρθρο 2) και η δυνατότητα προμήθειας από τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες...(Άρθρο 5).
- Η ηλεκτρονικοποίηση, αυτοματοποίηση, επιτάχυνση τρόπου κοστολόγησης(Άρθρο 3)
- Ο τρόπος διάθεσης των ηλεκτρονικών σημειώσεων μέσω του ΕΥΔΟΞΟΥ... (Άρθρο 4)
- Η ενεργοποίηση των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών...εμπλουτισμού των συλλογών τους με υιοθέτηση πολιτικών μακροχρόνιου δανεισμού (Άρθρο 5).
- θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας Εύδοξος (Άρθρο 6)"...
►...απόψεις και προτάσεις για την τελική διαμόρφωση του κανονισμού...η διαβούλευση ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011, 23:59...(133 σχόλια μέχρι στιγμής)...
►...δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση...ανοικτή διακυβέρνηση...συνέχιση πρωτοβουλιών ..."ιστογραμμή"...