...."σύστημα πρακτικών-αντιλήψεων διακυβέρνησης να ανατραπεί"...(>ομιλία<)

...πρωθυπουργός..."Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Το οικονομικό πρόβλημα που ζει ο Ελληνικός λαός, ο συνταξιούχος, η νέα γενιά και η ελληνική οικογένεια, είναι συμπτώματα μιας βαθύτερης κρίσης, όχι τεχνοκρατικής, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων σε κάποιο διακανονισμό.

Είναι βαθύτερα συμπτώματα, που έχουν στο επίκεντρό τους το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας. Και το πολιτικό σύστημα, κυρίες και κύριοι, το γνωρίζουμε και το ζούμε αυτές τις μέρες, είναι ένα σύστημα που δεν ήταν ανεξάρτητο από κάθε λογής συμφέροντα, μικρά, μεγάλα, επιχειρηματικά, μιντιακά, συντεχνιακά, ρουσφετολογικά, ιδιοτελή.

Και είναι χρέος μας να αλλάξουμε ριζικά αυτό το πολιτικό σύστημα. Είναι χρέος μας να λυτρώσουμε τον πολιτικό, τον βουλευτή, από ένα σύστημα που τον θέλει εξαρτημένο. Να καταρρίψουμε αυτή την ακραία λογική, που λέει «φταίνε οι 300 της Βουλής».

Σήμερα, ένα ολόκληρο σύστημα πρακτικών και αντιλήψεων διακυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί. Και αυτό κάνουμε εμείς κ. Σαμαρά. Αυτό κάνουμε εμείς, αυτό κάνει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φέρνει αλλαγές και ανατροπές. Περιμένω από εσάς, να συμβάλετε με σοβαρότητα σε όλα τα θέματα της διαφάνειας, γιατί θα είναι και προς όφελος της παράταξής σας, πόσο μάλλον του έθνους και ιδιαίτερα της Δημοκρατίας"...pasok.gr...(>ομιλία<)....................................................."ιστογραμμή"...