ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

- Αναβάλλεται εκ νέου η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου-εκτρώματος της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους, ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με τους αντιλαϊκούς, αντικοινωνικούς και αντιαναπτυξιακούς σχεδιασμούς της και τα προεκλογικά ψεύδη με τα τρία «ΔΕΝ». Υπενθυμίζεται δε, ότι το ΠΑΣΟΚ πέτυχε και την προηγούμενη Παρασκευή να μην ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

- Δίδεται ακόμη περισσότερος χρόνος να ωριμάσει η ιδέα του δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να γίνει συλλογή ακόμη περισσότερων υπογραφών.

- Παρέχεται η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να πληροφορηθεί πληρέστερα για το σχέδιο της κυβέρνησης για ξεπούλημα και αφελληνισμό οργανισμών ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας, όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, και για τα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ που αποκομίζουν μεσάζοντες-φίλοι της κυβέρνησης, κάτω από το τραπέζι.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

..." Το βασικό δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη υπονομεύεται με την κακοδιαχείριση, τη λεηλασία των Ταμείων και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναδιανέμει πλούτο υπέρ των πλουσίων και εις βάρος των μεσαίων και φτωχότερων Ελλήνων."
.....

"Η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια, μετατρέπονται σε χώρους κερδοσκοπίας εις βάρος του μέσου Έλληνα, ενώ ο δημόσιος τομέας σκόπιμα υποβαθμίζεται από την κυβέρνησή σας, με την υποχρηματοδότηση, την αναξιοκρατία, την πελατειακή διαχείριση και την ασυδοσία."
....
"Οι θεσμικές παρεκτροπές σας στη Δικαιοσύνη, στο Κοινοβούλιο, στα Σώματα Ασφαλείας, με την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, η συνεχής σας προσπάθεια να ελέγξετε, με προμήθειες, με μυστικά ή άλλα κονδύλια, με χρήματα του Υπουργείου Πολιτισμού – εκεί βλέπετε τον πολιτισμό – και άλλων, τα ΜΜΕ, τις τηλεοράσεις και την πολιτική ζωή του τόπου, αποτελούν απειλή απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα και να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία." ...