..."άνυδρες & επιζήμιες περιβαλλοντικά συνθήκες"...(>σχέδιο νόμου υππε<)




(Τάσσος Δίκας, ξηρό παστέλ, άνθρωπος και περιβάλλον, 1997)
 - ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, TΡΙΤΗ 5/5/2020: "Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας κλπ"
- "ΑΝΥΔΡΕΣ" και ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ -και όχι μόνο- ΣΥΝΘΗΚΕΣ- με πολλαπλές επιπτώσεις- επιφυλάσσει το το Σχέδιο Νόμου: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις»  που ψηφίζεται.






 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Αποφασίστηκε να εισαχθεί προς ψήφιση, (σε έκτακτες συνθήκες Βουλής, εν μέσω πανδημίας από τον κορονοϊο Covid-19) και με μία σαφή κατεύθυνση υποβοήθησης της επιχειρηματικότητας ως "αυτοσκοπού" με υποχώρηση του Δη
μόσιου εποπτικού και ελεγκτικού ρόλου, όταν στο χώρο της υγείας επιβεβαιώνει την σημασία του στη συνείδηση των πολιτών της χώρας.


- Οι επιπτώσεις -αργά ή γρήγορα- θα είναι ορατές, απλά κάποιοι ισχυροί επιχειρηματικοί "όμιλοι" θα έχουν αποκομίσει κέρδη αντιστρόφως ανάλογα των ζημιών του περιβάλλοντος και των κοινωνιών (βλέπε Σκουριές).

* Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σε pdf):   https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7

..."άνυδρες & επιζήμιες περιβαλλοντικά συνθήκες"...(>σχέδιο νόμου υππε<)


..."ιστογραμμή"... tassosdikas blog