..."λευκό χαρτί στους δανειστές;"...(>άρθρο<)

Τάσσος Δίκας, ξηρό παστέλ, 1995
Λευκό χαρτί τους δανειστές;

κύριο άρθρο avgi.gr

Την ώρα που πυκνώνουν οι φωνές στις Βρυξέλλες και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατά των ακραίων απαιτήσεων που έχουν συγκεκριμένοι κύκλοι στη Γερμανία και στο ΔΝΤ, καταλογίζοντάς τους μάλιστα ευθύνη για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, η Ν.Δ. επιδίδεται σε επικίνδυνα εκλογικά παιχνίδια φτάνοντας στο σημείο να κάνει μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα δίνει συγχωροχάρτι στους ακραίους κύκλους απενοχοποιώντας μάλιστα τις παράλογες απαιτήσεις τους.
Επί τρεις ημέρες Κυρ. Μητσοτάκης και κορυφαία στελέχη ζητούν να μην κλείσει η αξιολόγηση, να γίνουν εκλογές, και επιτίθενται μάλιστα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που τολμούν να κάνουν θετικά σχόλια για την κυβέρνηση.
(δείτε τη συνέχεια) 
Συνέχεια: ..."λευκό χαρτί στους δανειστές;"...(>άρθρο<)
Προχθές το αντιμετώπισε ο Β. Ντομπρόβσκις στην Ευρωβουλή, ενώ χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης συνάντησε τον Π. Μοσκοβισί, που δημοσίως στέκεται στο πλευρό της χώρας, για να του πει διά ζώσης ότι για όλα φταίει η... ελληνική κυβέρνηση.
Η νέα τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλώς παράλογη και να εξηγηθεί μέσα από το πρίσμα της διακαούς επιθυμίας της να επιστρέψει στην εξουσία. Όμως στην ουσία είναι βαθιά ανήθικη, γιατί πρώτον στηρίζεται σε ένα ψέμα και δεύτερον γιατί το τίμημα αυτής της κοντόφθαλμης τακτικής της θα κληθεί να το πληρώσει ο μέσος πολίτης.
Τάσσος Δίκας, ξηρό παστέλ, 1995
Το όλο σκεπτικό της Ν.Δ. στηρίζεται στο μύθευμα ότι η κυβέρνηση φταίει για την καθυστέρηση. Πρόκειται για ένα ψέμα που δεν το δέχονται ούτε από τις Βρυξέλλες. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι Βρυξέλλες, Βερολίνο και ΔΝΤ δεν έχουν καταλήξει ακόμη στα βασικά σημεία του ελληνικού προγράμματος. 
Το μόνο στο οποίο συμφωνούν τα μέλη του Eurogroup είναι ότι πρέπει να συμμετάσχει το ΔΝΤ. Επί του πραγματικού σχεδίου που θέτει το ΔΝΤ διαφωνούν και ως προς τα δεδομένα που χρησιμοποιεί και ως προς τη ρύθμιση του χρέους που απαιτεί προκειμένου να μπει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση, και αυτή ήταν από το γνωστό μέτωπο των προθύμων που θα καίγονταν να υπογράψουν ό,τι “τους φέρουν”, τι θα υπέγραφαν αφού δεν συμφωνούν οι δανειστές μεταξύ τους; Όλα τα περιοριστικά μέτρα σκληρής λιτότητας του ΔΝΤ, όλα όσα ζητάει ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα, όπως δηλώνουν άλλωστε δημοσίως, και δεν θα κέρδιζαν τίποτα για τον πολίτη. Δηλαδή θα υπέγραφαν λευκό χαρτί στους δανειστές.
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα ήταν πολιτικά έντιμο να το εξηγήσουν στους πολίτες. Να δώσουν 70 λεπτά από τον χρόνο τους και να μοιραστούν το σχέδιό τους με την ελληνική κοινωνία. Όσο χρειάστηκε να το εξηγήσουν στον Σόιμπλε. Ούτε λεπτό παραπάνω.
πηγή: avgi.gr κύριο άρθρο > Λευκό χαρτί στους δανειστές;
..."λευκό χαρτί στους δανειστές;"...(>άρθρο<)
..."ιστογραμμή"...