Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."η "τέχνη του δρόμου" πρέπει να προστατευτεί"...(>ρεπορτάζ<)

Τάσσος Δίκας, ξηρό παστέλ, 1995
Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή του στην πρόσφατη καταδίκη μουσικού του δρόμου με την κατηγορία της επαιτείας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως "η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προβεί στη συνολική αναθεώρηση του σχετικού νομικού πλαισίου" προσθέτοντας πως "η διαδεδομένη στη σύγχρονη ζωή των ευρωπαϊκών πόλεων 'τέχνη του δρόμου' θα βρει συνολική νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, διαχωρίζοντάς την από την προσχηματική και κατ' επάγγελμα επαιτεία".

Υπενθυμίζεται πως τον Νίκο Γρηγοριάδη, μουσικό του δρόμου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης παίζοντας μουσική με την κιθάρα του, δυο αστυνομικοί τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα μετά από ανώνυμη καταγγελία για ενόχληση.
 Ο μουσικός παρέμεινε στο κρατητήριο, του κατασχέθηκαν η κιθάρα, ο ενισχυτής και ένα μικρό ποσό που είχαν αφήσει περαστικοί. Του ασκήθηκε δίωξη για επαιτεία και πέρασε από τακτική δικάσιμο. Η απόφαση του Πταισματοδικείου ήταν "ένοχος" με επιβολή προστίμου 30 ευρώ με την αιτιολογία ότι υπήρχε κουτί για τη συγκέντρωση χρημάτων, γεγονός που για την ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί επαιτεία.

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως "οι καλλιτέχνες του δρόμου εμπλουτίζουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας στο αστικό περιβάλλον δίνοντας μια νότα χαράς και αισιοδοξίας στη δύσκολη καθημερινότητα της πόλης, αλλά και διέξοδο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, ιδιαίτερα στη νέα γενιά".

πηγή: avgi.gr ρεπορτάζ > Η "τέχνη του δρόμου" πρέπει να προστατευτεί


..."η "τέχνη του δρόμου" πρέπει να προστατευτεί"...(>ρεπορτάζ<)

..."ιστογραμμή"...