Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τη διάσκεψη για το κλίμα"...(>ρεπορτάζ<)


www.cop21.gouv.fr
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν ανά τον κόσμο, ζητώντας μια φιλόδοξη συμφωνία των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που συναντώνται αύριο στη Γαλλία για την καθοριστική Διάσκεψη του Παρισιού για το Κλίμα (COP21).

Οι διαδηλωτές απαιτούν αποφασιστική ανάληψη δράσης κατά της υπερθέρμανσης από τους εκπροσώπους των 195 χωρών που θα συνεδριάζουν από αύριο έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Μπουρζέ, βορείως του Παρισιού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των πρόσφατων επιθέσεων, για τη μεγαλύτερη διάσκεψη για το κλίμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Από την Παρασκευή, δεκάδες διαδηλώσεις οργανώθηκαν παντού στον κόσμο για να ασκηθεί πίεση στις χώρες να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Σεούλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Νέα Υόρκη και το Μεξικό.

Πολλά νησιά του Ειρηνικού κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς από τον χάρτη εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που συνοδεύεται ήδη από μια άνοδο της στάθμης των ωκεανών.
Από τη Μανίλα έως τη Μπογκοτά, το Νέο Δελχί, το Τόκιο, το Λονδίνο και το Σάο Πάολο, πορείες για το κλίμα οργανώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκτός από το Παρίσι, όπου απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί μετά τις αιματηρές επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν-Κι-μουν "κάλεσε τους ηγέτες του κόσμου να βρουν ένα πεδίο συνεννόησης" υπογραμμίζοντας ότι "δεν υπάρχει ποτέ τέλεια συμφωνία".
Αύριο Δευτέρα, 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως ο Γάλλος Φρανσουά Ολάντ, ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα, ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ, ο Ινδός Ναρέντρα Μόντι και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μιλήσουν στη Διάσκεψη.

Υπό την προστασία 2.800 μελών της αστυνομίας και της χωροφυλακής, οι μετέχοντες στη διάσκεψη θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό στους 2 βαθμούς της αύξησης της θερμοκρασίας σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Σε αντίθετη περίπτωση, οι κλιματολόγοι προβλέπουν την επιδείνωση φαινομένων όπως η τήξη των πάγων, η εξαφάνιση των ειδών, η κλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων.


πηγή: avgi.gr ρεπορτάζ > Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τη Διάσκεψη για το Κλίμα

 ..."διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τη διάσκεψη για το κλίμα"...(>ρεπορτάζ<)

..."ιστογραμμή"...