..."τιμήθηκε η μνήμη του ζήση παπαδημητρίου στη λάρισα"...(>ρεπορτάζ<)

 Μνήμη Ζήση Παπαδημητρίου: Εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο,
30-10-2015 foto paidis.com
Ειρήνη Παπουτσή

Εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του καθηγητή Κοινωνιολογίας Ζήση Παπαδημητρίου που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων, του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, του βιβλιοπωλείου «Γνώση» και των εκδόσεων «Νησίδες».
Με συντονιστή της εκδήλωσης τον εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» Κώστα Σπανό, η φιλόλογος Κατερίνα Κόσσυβα αναφέρθηκε στο συγγραφικό έργο του αείμνηστου καθηγητή και κυρίως   στο
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Άγγελος Πετρουλάκης, Κατερίνα Κόσσυβα, Κώστας Σπανός, Βάσω Πανάγου foto paidis.com 
τελευταίο βιβλίο του «Τέμπη.Το ενδιαίτημα των Νυμφών», ενώ για τον  άνθρωπο και φίλο του Ζήση Παπαδημητρίου μίλησε και ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης. 

Η βραδιά έκλεισε με προβολή φωτογραφικών στιγμιότυπων και κειμένων που επιμελήθηκε η αρχαιολόγος Βάσω Πανάγου μέσα από δράσεις του ζεύγους Παπαδημητρίου στους Γόννους, 
ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου, ο οποίος υπογράμμισε πως το ζεύγος Παπαδημητρίου με αγώνα ζωής «περιέσωσε και ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το έργο τους και να αφιερώσουμε το όραμά μας για την περιοχή στο Ζήση Παπαδημητρίου», κατέληξε εμφανώς φορτισμένος ο δήμαρχος Τεμπών.


πηγή: 
paidis.com ρεπορτάζ Ειρήνης Παπουτσή > Τιμήθηκε η μνήμη του Ζήση Παπαδημητρίου στη Λάρισα

..."τιμήθηκε η μνήμη του ζήση παπαδημητρίου στη λάρισα"...(>ρεπορτάζ<)

σχετικά:

Εκδήλωση μνήμης στη Λάρισα για τον Ζήση Παπαδημητρίου
..."ιστογραμμή"...