..."ινστιτούτο νίκος πουλαντζάς: κόμμα, κοινωνία, κράτος"...(>εκδήλωση - λάρισα<)

Κόμμα, Κοινωνία, Κράτος @ Χατζηγάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων  | Νεάπολη | Ελλάδα
http://poulantzas.gr
Η «Πρωτοβουλία Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς» στη Λάρισα οργανώνειτη δεύτερη εκδήλωσή της με ένα θέμα που αγγίζει ευαίσθητες πτυχές της πολιτικής θεωρίας και πρακτικής:

«ΚΟΜΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ»
Χατζηγάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων,

Τετάρτη, 10 Ιουνίου και ώρα 20.30 (8.30 μ.μ.)

Εισηγητές θα είναι:
1. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Σορβόνης. Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

2. Ο Ζήσης Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Δρ. Φιλοσοφίας, Μηχανικός, Κοινωνιολόγος, Πολιτικός Επιστήμων και ανέπτυξε πλούσια ερευνητική και πανεπιστημιακή δράση (Βιομηχανική Κοινωνιολογία, Κοινωνιολογία της Εργασίας, Γενική Κοινωνιολογία, Πολιτική Επιστήμη) σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Έχει μεγάλο και σημαντικό συγγραφικό έργο με παγκόσμια απήχηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 20.30 (8.30 μ.μ.) στο Χατζηγάννειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων. Οι σχέσεις Κόμματος, Κοινωνίας και Κράτους (τα «τρία Κ»), κομβικό θέμα για τη μαρξιστική θεωρία και πράξη, που αφορά όμως εν τέλει όλα τα κόμματα και το σύνολο της πολιτικής ζωής, αποκτούν για τη χώρα μας στη σημερινή συγκυρία (ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης, κρίσιμες διαπραγματεύσεις, προώθηση νέου μοντέλου διακυβέρνησης και διαχείρισης των θεσμών και της εξουσίας) μια κρίσιμη διάσταση.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η γραμματέας του Συντονιστικού Οργάνου της «Πρωτοβουλίας» στη Λάρισα κ. Πόπη Αναγνωστοπούλου, Δρ. Πολιτικών Επιστημών, ενώ ο Πρόεδρος κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, Δρ. Νεοελληνικής Φιλολογίας, θα κάνει μια μικρή ενημέρωση για τη δράση της «Πρωτοβουλίας» μέχρι σήμερα και το σχεδιασμό της για το μέλλον.
 Θα ακολουθήσει συζήτηση.

πηγή: http://poulantzas.gr

..."ινστιτούτο νίκος πουλαντζάς: κόμμα, κοινωνία, κράτος"...(>εκδήλωση - λάρισα<)

..."ιστογραμμή"...