..."έπεσαν οι μάσκες"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Της Ευγενίας Ηλιοπούλου

 Οι τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές και ντόπιο πολιτικό τοπίο έβγαλαν στην επιφάνεια πολλές αλήθειες. Η έντονη ενόχληση του Κυρ. Μητσοτάκη για την ενασχόληση του καναλιού της Βουλής δήθεν με την προβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στην ουσία ήταν για την αναμετάδοση των συνεδρίων για τη διαύγεια των οικονομικών και πολιτικών προηγούμενων ετών και τα Μνημόνια, έβγαλε μάτι.

Ο Παν. Ρουμελιώτης έδωσε στοιχεία και τα είπε φόρα παρτίδα. Το βιβλίο του Μιχ. Ιγνατίου πρόσφερε και τα μικρά κομματάκια στο παζλ της καταστροφής μιας χώρας. Αποδείχτηκε περίτρανα πως κάποιοι δεν έκαναν λάθος, αλλά ήξεραν πολύ καλά πού οδηγούν τις χώρες τα μη βιώσιμα χρέη. Το μοντέλο "σωτηρίας" έκρυβε απλώς πολλά μονόπλευρα συμφέροντα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν τα στοιχεία για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στους "καλούς" δημοσιογράφους για το πώς να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Τα δωράκια και τα πληρωμένα ταξιδάκια με τα σκάφη των πλουσίων απέκτησαν διαφορετικό νόημα, έξω από τα όνειρα μιας μπας κλας κατηγορίας επαγγελματιών προς τη χλιδή και την ευμάρεια.
Τα πορίσματα αυτής της επιτροπής θα ξαφνιάσουν αρκετούς Έλληνες πολίτες. Εμάς, τους φτωχούς πλην τίμιους εργάτες αυτής της χώρας, τίποτα δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η κοινή λογική λέει ότι δεν χ... εκεί που τρως, άρα...

Τα κεφάλια της δημοσιογραφίας και η μετέπειτα εξέλιξη αυτών των ανθρώπων σε θέσεις - κλειδιά τόσο στα ΜΜΕ όσο και στις μπλε και πράσινες κυβερνήσεις ήταν αυτονόητη. Γελασμένοι είναι αυτοί που πίστεψαν ότι κάποιοι δημοσιογράφοι "βραβεύτηκαν" για την πένα και το ήθος τους.

Οι σπασμωδικές κινήσεις των πολιτικών και η βιασύνη τους να υπογραφεί συμφωνία, που ούτε συμφέρουσα για τον λαό μας είναι ούτε ελπιδοφόρα για την οικονομία της χώρας, λέει επίσης πολλά για το πόσο ευπατρίδες είναι. Πώς να αναπτυχθεί μια χώρα που βουλιάζει σε μεγαλύτερα χρέη;

Δεν καταλαβαίνουμε ότι οι δανειστές μας θέλουν να μας ταπεινώσουν ως περήφανο έθνος και ανεξάρτητη, οικονομικά, χώρα; Προσοχή στους έξω και τους μέσα "φίλους", που στη γονυπετή στάση τους απέναντι στο κέρδος έχασαν τις μάσκες τους!

πηγή: avgi.gr άρθρο της Ευγενίας Ηλιοπούλου > Έπεσαν οι μάσκες

..."έπεσαν οι μάσκες"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...