..."αντοχή & επιμονή για την υπεράσπιση της αριστερής κυβέρνησης"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Της Άννας Φιλίνη

 Μόλις η Αριστερά κατέκτησε με την εκλογική της νίκη στις 25 Ιανουαρίου τη διακυβέρνηση της χώρας, ήταν γνωστό πως η σημασία αυτής της εξέλιξης ήταν τεράστια όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη συνολικότερα. Ήταν λοιπόν σαφές ότι μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η προοπτική να επέλθουν και άλλες αντίστοιχες κυβερνητικές αλλαγές στο μέλλον και η προοπτική ούτως ή άλλως της ωρίμανσης και ενδυνάμωσης των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελούν σοβαρούς κινδύνους για το σημερινό ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Αυτό όμως που ταυτόχρονα φοβούνται και θέλουν να αποφύγουν οι δανειστές με αιχμή του δόρατος όσους συνασπίζονται σε έναν πυρήνα υπό την πιο συντηρητική μερίδα της γερμανικής ελίτ, είναι η απαρχή μιας ευρύτερης εγρήγορσης και κινητοποίησης ευρωπαϊκών δυνάμεων στην κατεύθυνση της δημοκρατίας στα διαφορετικά επίπεδα εφαρμογής της εξουσίας, γεγονός που θα έθετε φραγμό στις κοντόθωρες μονεταριστικές αλλά και υπερσυγκεντρωτικές αντιδραστικές αντιλήψεις για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πολιτικών. Γι' αυτό και οι πιο ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι επιδιώκουν την απομόνωση της Ελλάδας και την αποτυχία της.

Ήταν γνωστό από καιρό ότι οι κυρίαρχοι μέσα στον τωρινό ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων επεξεργάζονται διάφορες μεσοπρόθεσμες λύσεις για την εξασφάλιση της συνέχειας στην πολιτική τους, αδιαφορώντας για τη συνοχή της Ευρώπης και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική παρουσία της. Είναι γνωστές οι σκέψεις για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, των δύο ευρώ ή άλλες ανάλογες. Όμως αυτά τα σχέδια δεν είναι απλά στην εφαρμογή τους, ούτε εκφράζουν το σύνολο. Γιατί βέβαια οι αντιθέσεις δεν είναι μόνον Βορρά - Νότου, δεξιών - σοσιαλδημοκρατών, σκληρών μονεταριστών - κεϋνσιανών. Είναι και τα μεγάλα χάσματα ανάμεσα στις μεγάλες χώρες του Βορρά, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, και οι διαφορετικές σχέσεις τους μέσα σε έναν ολοένα αναπτυσσόμενο πολυπολικό κόσμο.
..."ιστογραμμή"...
Εμείς μέσα σε αυτό το πολύπλοκο πλαίσιο σωστά κάναμε και επιδιώξαμε συμμαχίες. Ακόμη και αν συχνά αποδεικνύεται μέχρι τώρα αυτό το πλαίσιο ανώριμο για πρωτοβουλίες, οι δικές μας επιδιώξεις θα σταθεί δυνατό να αποδώσουν πιθανόν στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον, φτάνει όμως εμείς να συνεχίζουμε να λειτουργούμε με βάση ένα γενικότερο και ευρύτερο σχέδιο που παίρνει υπόψη τις αντιθέσεις και τα κοινά συμφέροντα.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι αλλαγές δεν είναι εύκολες ούτε σε τοπικό ούτε σε ευρύτερο πλαίσιο, ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν ξαφνικά, αλλά με την επιμονή και τη σταθερότητα στον χρόνο. Οι δανειστές με πιέσεις για πολιτικές υποχωρήσεις, με παλινωδίες και μηχανορραφίες επιδίωξαν όλο το διάστημα των τελευταίων μηνών και ιδίως των τελευταίων ημερών την αναβολή αποφάσεων και την οικονομική ασφυξία σε βάρος μας.

Όμως όλη η προοδευτική Ευρώπη είναι στραμμένη προς εμάς και ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλη λύση παρά να πετύχει η αριστερή κυβέρνησή του: προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς να αντέξει με σχέδιο μέσα στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να έχει μια εξωστρεφή πολιτική, ώστε βήμα - βήμα να πείθει και να συγκεντρώνει νέες δυνάμεις.
Μονομιάς δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί να γίνονται επί μέρους λάθη, πολιτικά ή επικοινωνιακά, αυτό είναι αναπόφευκτο. Το κύριο είναι να έχουμε συνείδηση ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει τη στήριξη όλων και κατανόηση, ώστε να δρα ψύχραιμα και με σχέδιο για να αντέξει η χώρα, ο λαός και οι ελπίδες ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μέλλοντος.
 

  ..."αντοχή & επιμονή για την υπεράσπιση της αριστερής κυβέρνησης"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...