Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."το καράβι βουλιάζει ή, αλλιώς, ζούμε μια πολιτική ασφυξία;"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Άσχετα από τις απόψεις που έχουμε ο καθένας για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους κακούς, όλοι αναγνωρίζουμε ότι πάσχουμε από πολιτική ασφυξία. Και έξω, και μέσα από τα σύνορά μας. Ναι! Οι "φίλοι"μας Ευρωπαίοι μάς επιτρέπουν να κάνουμε δημοψήφισμα, πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση θα λυγίσει και θα επιστρέψει στο παλιό σύστημα της υποχώρησης και της υποταγής.

Κάθε ημέρα μια άλλη εφημερίδα του εξωτερικού κουνάει το λάβαρο της ήττας μπας και πιάσει.
Εμείς βλέπουμε και κρίνουμε. Μας πνίγει το άδικο. Μας κούρασε ο βομβαρδισμός των ΜΜΕ. Τα νεύρα μας γίνανε κουρέλια με τις απειλές για έξοδο της χώρας από το "φιλικό" περιβάλλον της Ε.Ε. Δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος ή fan κάποιου πολιτικού σχήματος. Βλέπεις και κρίνεις. Νιώθεις και αντιδράς.

Εξοργίζεσαι όταν διαπιστώνεις ότι εδώ ο κόσμος καίγεται και μερικοί χτενίζονται. Ετοιμάζουν κοστούμια, κάνουν κρατήσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία για τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Η επιλεκτική τους αμνησία, πάνω στα έργα και στις ημέρες που κυβερνήσανε, σου προκαλεί γέλιο και αγανάκτηση. Ξεχνάνε ότι τότε που σφάξανε τον λαό, ορίζοντας το μέλλον του τόπου, βύθισαν το καράβι της μάνας μας Ελλάς σε χρέη. Μόνιμη δικαιολογία! Δεν κατάφεραν να το σώσουν επειδή ήρθε το κακό ΣΥΡΙΖΑ που διέκοψε την ανοδική τους πορεία. Νοιάζονται μόνο για την πολιτική θεσούλα τους. Δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν ηγετική θέση με οποιοδήποτε τίμημα.

Στριμώχνονται, πέφτουν φάπες για την καρέκλα, αλλά δεν τα βάζουν κάτω. Θέλουν συμμετοχή στις αποφάσεις για τη σωτηρία του τόπου, αλλά με τους όρους της υποταγής, επειδή ο χρόνος τους πιέζει αφόρητα. Όποτε τους ρωτούν οι δημοσιογράφοι τι πρόγραμμα έχουν για το μέλλον της χώρας, έχουν την ίδια απάντηση. Τώρα δεν μπορούν, όμως ξέρουν πολύ καλύτερα τα λάθη των άλλων επειδή οι ίδιοι είναι στο απυρόβλητο. Δεν πρόλαβαν. Οι άλλοι που κυβερνούν 100 ημέρες είναι οι κακοί.

..."ιστογραμμή"...

Φυσικά, στη ζωή μας την πεζή πολλά δεν είναι όπως δείχνουν. Η κυβέρνηση όρισε κόκκινες γραμμές που δεν προτίθεται να τις ξεπεράσει. Το "πάση θυσία" δεν σημαίνει ότι θα αθετήσει τους όρους του συμβολαίου με τον λαό. Εργασιακά και ασφαλιστικό για μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα αλλάξουν.
 Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει. Η εικόνα των σκληρών διαπραγματεύσεων μας κρατεί σε εγρήγορση εδώ και τόσους μήνες. Ο χρόνος ροκανίζεται και τα ταμεία αδειάζουν και οι ξένοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό το παιχνίδι. Προσωρινά βρέθηκαν τα λεφτά. Αύριο τι γίνεται;

Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχασε την επαφή με τη λαϊκή εντολή. Τα μικρά βήματα που κάνει δεν στοιχίζουν πολύ, αλλά επιβεβαιώνουν τις υποσχέσεις που δώσανε. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση πολεμάει με τον λύκο, ενώ οι άλλοι πολιτικοί της φανερής και της κρυφής, αντιπολίτευσης τρίβουν χαιρέκακα τα χεράκια τους περιμένοντας την καταστροφή. Σαν να ζούνε σε άλλη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι αν το καράβι βουλιάξει, θα πνιγούμε όλοι μαζί;
 

..."το καράβι βουλιάζει ή, αλλιώς, ζούμε μια πολιτική ασφυξία;"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...