..."η ρήξη της ευρωζώνης με την ελλάδα"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη

 Με αγωνία αλλά και με απάθεια, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τους καθημερινούς διαξιφισμούς μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Γερμανίας. Η οποία, ως γνωστόν, ομιλεί και αποφασίζει τώρα εκ μέρους και της Ευρωζώνης.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της πολιτικής ιστορίας, αλλά ούτε και γνώστης της εκάστοτε συμπεριφοράς των ηγετών διαφόρων κρατών κατά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση διαφόρων θεμάτων, π.χ. προβλημάτων.

Ο κάθε απλός άνθρωπος και ο κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται από μόνος του, από όλα αυτά τα οποία βλέπει και ακούει καθημερινώς, αλλά και βγάζει και τα δικά του συμπεράσματα, ότι το επίπεδο εις το οποίο έχουν φθάσει οι εξελίξεις, δεν έχει καμία σχέση με διαπραγματεύσεις. Είναι τώρα μια γενικευμένη εικόνα προσωπικών επιθέσεων, προσβολών πολιτικών ηγετών, οι οποίοι με την συμβολή και των ΜΜΕ συμπαρασύρουν λαούς και κράτη της Ευρωζώνης και Ε.Ε. σε έναν τώρα ακήρυκτο πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες..

Εις το Eifel, μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πρώην πρωτεύουσα της Γερμανίας Βόννη, υπάρχει η Eichholz Akademie του Ιδρύματος Konrad Adenauer. Εκεί διδάσκεται κανείς να αναλύει διάφορα παγκόσμια γεγονότα, συμπεριφορές πολιτικών και λαών και ειδήσεις των ΜΜΕ, σε τελική ανάλυση, να διαβάζει κανείς και πίσω από τα ψιλά γράμματα, τα οποία ούτε βλέπει κανείς, αλλά ούτε και καταλαβαίνει.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, γίνεται ο λόγος περί μιας ρήξης με την Ευρώπη. Μια ετεροχρονισμένη και πολύ ήπια ερμηνεία και διατύπωση, διότι εις την πραγματικότητα η Ευρωζώνη ευρίσκεται ήδη σε ρήξη με την Ελλάδα από το 2009/10. Εις την χρονική περίοδο της οποίας η πατρίδα μας γνώρισε και μια χρεοκοπία μετά το PSI του Μαρτίου 2012, με νέους δανεισμούς ύψους 230 δισ. ευρώ, οι οποίοι εκτίναξαν το χρέος της χώρας και πάλιν εις τα 340 δισ. και πέραν του 184% του ΑΕΠ.

Αλλά επιδείνωσε εις το πολλαπλάσιο την κατάσταση της χώρας και επέφερε την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, πρωτόγνωρη εις τα παγκόσμια χρονικά. Αλλά και διότι και το χρέος αυτό, το οποίο ουδέποτε πρόκειται να αποπληρωθεί, χρησιμοποιείται τώρα από τους δανειστές οι οποίοι εκπροσωπούνται από μερικούς «εταίρους» μας, όχι μόνον για την υποβάθμιση του ελληνικού λαού, αλλά και για τον έλεγχο της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδος και του πλούτου της.


..."ιστογραμμή"...
Όποιος υποφέρει και αγωνιά για την κατάστασή του, αλλά και για την πατρίδα του, αδυνατεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ της προς της 25ης Ιανουαρίου 2015 περιόδου και της μετά των εκλογών δημιουργηθείσης κατάστασης. Αλλά και για ποιο λόγο συμβαίνουν όλα αυτά, και για το βαθύ νόημα της ρήξης.

Η χρεοκοπία της χώρας, ως πραγματικό συμβάν, δεν χρησιμοποιείται από τους Ευρωπαίους για να τιμωρήσουν μόνον την Ελλάδα, για λόγους δήθεν αντίθετους προς την «προτεσταντική ηθική» και τις αρχές της Ευρώπης. Η έκδηλη εμμονή, αλλά και πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί των γνωστών κύκλων της Ευρώπης, ως εκπροσώπων των δανειστών, να εγκλωβίσουν την Ελλάδα σε νέους υπέρογκους και δυσβάστακτους δανεισμούς και να στραγγαλίσουν μέχρις εσχάτως τους Έλληνες, αποσκοπεί εις τον ταυτόχρονο έλεγχο της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδος και την εκμετάλλευση του πλούτου της.

Μετατρέποντας τη χώρα μας σε παρία χείριστης μορφής και εθνικής υποδούλωσης. Ένα σατανικό σχέδιο, το οποίο ευρίσκεται σε εξέλιξη από την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία ευρισκότανε προ του σταδίου υποχώρησης, υποταγής και υπογραφής σε περίπτωση επικράτησής της εις τις τελευταίες εκλογές. Με την παράλληλο, ως γνωστόν, τρομοκράτηση του ελληνικού λαού.

Η αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση ήταν ενήμερη για τον εθνικό κίνδυνο που διατρέχει η χώρα. Εκ του λόγου αυτού έπρεπε να πείσει τους ψηφοφόρους, ακόμη και με διάφορες υποσχέσεις, όπως αυτό συνέβαινε ανέκαθεν και εις το παρελθόν, για να κερδίσει τις εκλογές, και ως κυβέρνηση να αποσοβήσει την ολοκληρωτική υποταγή της χώρας. Ήταν όντως εις τις προθέσεις και τα σχέδιά της, ως κυβέρνηση, να αντισταθεί εις τις πιέσεις των δανειστών, για μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, η εφαρμογή των οποίων συνδέονται με νέα προαπαιτούμενα και νέα δάνεια, τα οποία μέσω συμφωνιών επιδεινώνουν το συνολικό χρέος της Ελλάδος, αλλά και την ανθρωπιστική κρίση του ελληνικού λαού. Και ότι η μοναδική λύση για την σωτηρία της Ελλάδος είναι η μερική ή ολική διαγραφή του χρέους.

Δεν είναι οξύμωρο ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την θέση της Ευρωζώνης, η οποία, ευρισκόμενη υπό τον έλεγχο της Γερμανίας, φοβάται τη διάλυση της, εάν η Ελλάδα δεν ενδώσει εις τις πιέσεις της Γερμανίας. Αλλά και η οποία Γερμανία είχε υπό τον έλεγχό της την προηγούμενη κυβέρνηση εις την Αθήνα, η οποία ως γνωστόν τρομοκρατούσε τον ελληνικό λαό με τη χρεοκοπία και την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει το δυσεπίλυτο πρόβλημα χρέους της χώρας μας, το οποίο ουδέποτε πρόκειται να αποπληρωθεί, όσες συμφωνίες υπογραφούν και όσα Μνημόνια επιβληθούν εις τον ελληνικό λαό. Γνωρίζει επίσης, και αισθάνεται γι' αυτό την εθνική ευθύνη, ότι όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνον την επιδείνωση της κατάστασης του λαού μας, αλλά, ως προαναφέρθηκε, και την εκχώρηση εις τους δανειστές του ελέγχου της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας και την εκμετάλλευση του πλούτου της.


..."ιστογραμμή"...
Εκ των λόγων αυτών, τις τελευταίες εβδομάδες ως λαός βιώνουμε τις βίαιες συμπεριφορές, πιέσεις, απειλές, εκβιασμούς μερικών ηγετών της Ευρωζώνης και της Γερμανίας, οι οποίες δεν στρέφονται μόνον κατά της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και κατά των Ελλήνων. Όμως η Γερμανία, η οποία κυριαρχεί εις την Ευρώπη, ερχόμενη σε ρήξη με την Ελλάδα, παίρνει υπό την ευθύνη της τα κάτωθι ρίσκα.

Ανεξαρτήτως εάν διατηρηθεί η Ευρωζώνη, ο πειθαναγκασμός εξόδου της Ελλάδος θα έχει τεράστιες πολιτικές εξελίξεις εις το εσωτερικό σκηνικό της χώρας μας. Διότι θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση εις την ελληνική κοινωνία με ανατροπή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος της χώρας. Αλλά, παράλληλα, τώρα και σε μια αναζήτηση ευθυνών από όλους εκείνους οι οποίοι τις τρεις τελευταίες δεκαετίες διά της συμπεριφοράς των χρεοκόπησαν την πατρίδα μας.
 Θα αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα για τις διασυνδέσεις όλων των ντόπιων υπαιτίων με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους χωρών της Ευρωζώνης, ακόμη και με τους ίδιους τους δανειστές, οι οποίοι συμμετείχαν εις το πάρτι του αιώνα και την χρεοκοπία της Ελλάδος. Αυτό το τελευταίο είναι που φοβίζει ιδιαίτερα το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την ΕΚΤ, αλλά παράλληλα ενισχύει την θέση και το διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδος.

πηγή: avgi.gr >  άρθρο Γεωργίου Εμ. Δημητράκη > Η ρήξη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα

..."η  ρήξη της ευρωζώνης με την ελλάδα"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...