..."ελληνικό χρέος: είμαστε μάρτυρες σε ένα παιχνίδι ανοήτων"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Του Jose Manuel Lamarque 
Η κρίση άρχισε το φθινόπωρο του 2008 και αγρίεψε το 2009.Οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης είναι γνωστοί, τραπεζίτες, χρηματιστές και οι έμποροι που διασκέδαζαν με τους αλγορίθμους και μόλυναν τις αγορές με τοξικά προϊόντα που κανένας δεν είναι σε θέση να ξαναβρεί. Σήμερα ο κόσμος της χρηματοδότησης δεν ελέγχει πια τίποτε, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές λειτουργούν σε νανο δευτερόλεπτο, εμείς αναμένουμε σύντομα μια παγκόσμια καταστροφή, όπου οι τραπεζίτες, χρηματιστές και οι έμποροι του χρήματος διατρέχουν τον κίνδυνο να λυντσαριστούν από τα εξαγριωμένα πλήθη.

Απέναντι σ'αυτή την κρίση οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών Κρατών και των Κυβερνήσεων σφηνώθηκαν στην λιτότητα. Ενώ τα βραβεία Νόμπελ της Οικονομίας, καθηγητές Πολιτικής Οικονομίας επεσήμαιναν ότι η λιτότητα θα φτωχοποιήσει τους λαούς και γι'αυτό έπρεπε να επιλέξουν μια πολιτική Νιου Ντηλ όπως το είχε κάνει ο Ρούσβελτ, οι Ευρωπαίοι επέμεναν ισχυρογνώμονα, βέβαιοι για τις σωστές επιλογές τους και για τις καλές τους ιδέες. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από φτωχές χώρες και μια ηγεμονική δύναμη την Γερμανία. Οπως οι αρουραίοι του Hamelin οι Ευρωπαίοι ακολουθούν τη φλαουτίστα Κυρία Μέρκελ, ακόμη και αν αυτό οδηγεί στην κόλαση.

Μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, τα καταφέρνουν καλύτερα. Ελλάδα. Και ο αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της κρίσης, ο ένοχος είναι πάντα ο ίδιος, η Ελλάδα. Η Ελλάδα εξέρχεται από την Οθωμανική κατοχή τεσσάρων αιώνων, μια χώρα που έχει γνωρίσει λίγες μεταρρυθμίσεις από το οθωμανικό του παρελθόν. Αλλά αυτό κανείς δεν θέλησε να το λάβει ποτέ υπ'όψη του, όπως επίσης πως η Ελλάδα δεν είχε ποτέ ένα πραγματικό Κράτος.