..."αντιεξουσιαστές με... εξουσίες"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ

 Αντιεξουσιαστές. Είμαστε όλοι αντιεξουσιαστές. Η αιτία βρίσκεται σε αυτή καθαυτή την εξουσία, στον γενετικό της κώδικα. Η εξουσία, όπως κι αν ασκείται, για λογαριασμό όποιων κι αν ασκείται, ενέχει τον εξαναγκασμό, τη βία ή την απειλή βίας. Τα θύματά της, οι εξουσιαζόμενοι, υφίστανται τις συνέπειες της αποστέρησης δικαιωμάτων τους, πολλές φορές της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει η εξουσία. Είτε έχουμε να κάνουμε με την κρατική εξουσία είτε με την οποιαδήποτε άλλη, η ουσία της παραμένει ίδια.

Ο εξουσιαστής επιβάλλει σ' εκείνους που εξουσιάζει να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι. Οι έχοντες επομένως την εξουσία, έχουν μια κυριαρχική δύναμη που χρησιμοποιούν προκειμένου να επιτύχουν άμεσα και αποτελεσματικά αυτό που εκείνοι θεωρούν καλό για όλους.
Μια τέτοια εξουσία διαθέτουν όχι μόνο οι οργανωμένες πολιτείες, με τους μηχανισμούς καταστολής και ασφάλειας, αλλά και μικρότερα σύνολα, π.χ. επιχειρήσεις, θρησκευτικές ομάδες, πολιτικοί φορείς, οι σχολικές μονάδες κ.λπ.

Ακόμη περισσότερο, εξουσιαστική μορφή προσλαμβάνουν και οι αυτοαποκαλούμενες ομάδες "αντιεξουσιαστών". Υποτίθεται ότι πρόκειται για την αντίσταση σε κάθε τι το εξουσιαστικό. Ο αντιεξουσιαστής επιβάλλει στους άλλους να συγκρουστούν με την εξουσία, όταν αυτό το κρίνει σωστό εκείνος, ανεξαρτήτως της διάθεσης και της γνώμης των άλλων. Επιβάλλει π.χ. στους διαδηλωτές μιας μεγάλης πορείας να συγκρουστούν με τις δυνάμεις ασφαλείας, ξεκινώντας με τη ρίψη "μολότωφ". Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι κουκουλοφόροι "αντιξουσιαστές" κρύβονται στον όγκο της διαδήλωσης, που με τη σειρά της δέχεται τον καταιγισμό των χημικών από την Αστυνομία. Πολλές φορές αρκεί μόνο ένα μπουκάλι νερό να εκτοξευτεί από τους λεγόμενους "αντιεξουσιαστές" για να ξεκινήσει η αστυνομία τον καταιγισμό των δακρυγόνων.

Το αποτέλεσμα: Μια ολιγάριθμη ομάδα κατορθώνει να εξαναγκάσει τους άλλους να ενταχθούν στον δικό της σχεδιασμό... και να πληρώσουν πιθανώς και το κόστος. Αυτό κι αν είναι εξουσιασμός...
Οι καταλήψεις κτηρίων και εγκαταστάσεων που στεγάζουν οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης της Αριστεράς, αποτέλεσαν το νέο "έξυπνο" όπλο των αυτοαποκαλούμενων "αντιεξουσιαστών". Στρέφονται ενάντια σε μια κυβέρνηση που έχει κορμό της την Αριστερά και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή το κόμμα που στο παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, αντιτάχθηκε στους τρομονόμους, υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των κρατουμένων, στοχοποιήθηκε άπειρες φορές όταν ήταν στην αντιπολίτευση και συκοφαντήθηκε ως κρησφύγετο τρομοκρατών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του καταργώντας το αυταρχικό πλαίσιο που φρόντισε να θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τη διάταξη περί "λευκών κελιών".

Οι καταλήψεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα, των κεντρικών γραφείων του κόμματος και του ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, του μοναδικού ηλεκτρονικού μέσου που εκπέμπει αυθεντικά τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο εφιαλτικό τοπίο των καναλιών τις τελευταίες βδομάδες, έδωσαν το στίγμα μιας εξουσιαστικής λογικής, με πολλά όμως ερωτήματα.


..."ιστογραμμή"...
Γιατί έπρεπε να στοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί επελέγη αυτή ακριβώς η συγκυρία, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την επίθεση που δέχεται η κυβέρνησή του σε πολλά μέτωπα, αλλά και τη στήριξη της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας;

Κάποιοι έκαναν πανηγύρι ανοιξιάτικο με την "αδυναμία" της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ομάδες των καταληψιών που κυριαρχούν ανά την Ελλάδα(!). "Ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν θέλει (λόγω εκλεκτικών συγγενειών) ή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αυτές τις ομάδες...". "Έτσι, η χώρα είναι υπό κατάληψιν" (Αντ. Σαμαράς). Η δράση των "αντιεξουσιαστών" έδωσε αβάντα ακόμη και στους ηττημένους να σπεκουλάρουν.
Είμαστε όλοι αντιεξουσιαστές; Κάποιοι δεν είναι...


πηγή: avgi.gr άρθρο του ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ > Αντιεξουσιαστές με... εξουσίες

 ..."αντιεξουσιαστές με... εξουσίες"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...