Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."η διαπραγμάτευση που δεν έκαναν..."...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το είδος της... διαπραγμάτευσης που γινόταν από τις προηγούμενες, μνημονιακές, κυβερνήσεις και δη τη συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου, διαπιστώνεται μέρα με τη μέρα.
Ο τελευταίος γύρος διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους σε συνδυασμό με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο έφεραν στο φως, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα στοιχεία που συνηγορούν στην εδώ και καιρό πεποίθηση ότι οι προκάτοχοι του Αλ. Τσίπρα δεν υπερασπίστηκαν τα ελληνικά συμφέροντα.

Τα επόμενα τρία στιγμιότυπα είναι χαρακτηριστικά:
Οι εταίροι μας, παρ' ότι έχουν άριστη γνώση της ελληνικής δημοσιονομικής κατάστασης, σε ορισμένα θέματα εμφανίστηκαν με στρεβλή εικόνα, π.χ. για το ύψος της δαπάνης των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ. Είχαν, ειδικότερα, την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν διπλάσια από την πραγματική - και ουδείς τους είχε ώς τώρα μεταφέρει την πραγματική.

Επίσης, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε στη Γερμανίδα ομόλογό του διαφορετικό μοντέλο στις διακρατικές συμπράξεις, αφοπλιστικά σχεδόν, η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να του απάντησε ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε θέσει τέτοιο ζήτημα. Συγκεκριμένα, ο διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών μαθαίνουμε ότι ήταν ο εξής:

Η διαπραγμάτευση που δεν έκαναν...
avgi.gr
Αλέξης Τσίπρας: «Πείτε μας ποιο κράτος ιδιωτικοποιεί τις υποδομές του;».

Άνγκελα Μέρκελ: «Καταλαβαίνουμε τι μας λέτε, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μας αντιπρότεινε κάτι άλλο, για παράδειγμα με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου».

Και ακόμη χειρότερα, επί ένα έτος το Βερολίνο προσπαθούσε να πείσει την Αθήνα και την κυβέρνηση Σαμαρά να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και να επικοινωνήσει με τις ελβετικές αρχές για το θέμα των ελληνικών καταθέσεων που «κρύβονται» εκεί. Εις μάτην, ασφαλώς...

πηγή: avgi.gr άρθρο ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ > Η διαπραγμάτευση που δεν έκαναν...

..."η διαπραγμάτευση που δεν έκαναν..."...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...