Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."δεξιά αγκύλη και αριστερό θαυμαστικό"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Της Σφέτσα Δάφνης 

Και σημάδεψαν την τράπουλα με τη μαεστρία εκείνων που έχουν μάθει να κλέβουν –όχι μόνο στα χαρτιά. Και έκαναν τα σχέδια που βλέπει ο Θεός και γελά: ας επισπεύσουμε την εκλογή Προέδρου, πιθανότατα δεν θα εκλεγεί, αλλά δεν τρέχει μία, θα φέρουμε τη λήξη του προγράμματος νωρίτερα, να φάνε την καυτή πατάτα με το που εκλεγούν, να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα από δαύτους για να συνεχίσουμε μετά από εκεί που τ' αφήσαμε.
Ενδεχομένως έτριβαν τα χέρια τους όταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι έδιναν τα ρέστα τους για να μην βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας –αν και τα χοντρά τα έδιναν οι ίδιοι. Κοίτα κάτι μαλ… που λυσσάνε να βγούνε, με τα Ταμεία άδεια, το πρωτογενές πλεόνασμα λογιστική φούσκα, με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα εν είδη τρικλοπλοδιάς –σε μια ολόκληρη χώρα…

Οι καταθέσεις έκαναν φτερά και η αριστερή παρένθεση άρχισε να υλοποιείται άμα την εκλογή της αριστερής κυβέρνησης. Έτσι νόμιζαν μα έτσι δεν ήταν. Βουλώστε το και περιμένετε όπου να ‘ναι θα ξαναγίνω πρωθυπουργός, εκτός από το μεγαλοφυές μου σχέδιο, μου το χρωστάει και η Παναγία (μου το είπε κατά τις συνομιλίες μας), μου το χρωστάει η Ιστορία και η προγιαγιά μου: με αυτή τη γραμμή μένει σαν να έχει πάθει αγκύλωση στην καρέκλα του προέδρου.

Και ο χρόνος κυλά και τιμωρεί όσους τα τερτίπια μετατρέπουν σε στρατηγική.
Και η αριστερή παρένθεση γίνεται αριστερή τελεία και παύλα: απαιτούμε τη χρηματοδότηση που εντέλει δικαιούμαστε, χωρίς μνημόνια, υφεσιακά μέτρα, χωρίς συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής που οδήγησε τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.
Και η αριστερή παρένθεση γίνεται αριστερή πρόταση για μεταρρυθμίσεις χωρίς τον εξοντωτικό στόχο του υπέρογκου πρωτογενούς πλεονάσματος, τις οποίες καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση και δεν υπαγορεύει η «αγία τριάδα».

Γίνεται αριστερή παράγραφος από μια σειρά νομοθετημάτων –κάποια ήδη ψηφίστηκαν και τα… καλύτερα έρχονται: ΕΡΤ, αποσυμφόρηση φυλακών, καταπολέμηση γραφειοκρατίας, αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Και η αριστερή παρένθεση γίνεται αριστερό θαυμαστικό!

Ο παλιός πολιτικός κόσμος μας οδήγησε στο μνημόνιο και το υπερασπίστηκε με τόσο πάθος που εντέλει ταύτισε την ίδια του την ύπαρξη με τη συνέχισή του. Βουλιάζοντας τη χώρα βούλιαζε μαζί, έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα και την άκουσε μεσσίας μιας κοινωνίας που διέλυε. Δεν είναι παρά θέμα χρόνου να τελειώσει και ο έτερος πυλώνας του παλαιού κραταιού δικομματισμού: όταν έχει συντελεσθεί τομή, λογικό και επόμενο είναι το παρελθόν να μην μπορεί να συνεχίσει γραμμικά. Αντί για το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, λοιπόν, έχουμε την αλήθεια της δεξιάς αγκύλης που προσεχώς θα βάλει τελεία, όπως έβαλε το μέχρι πριν από λίγα χρόνια παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ.

Τα προβλήματά μας βέβαια δεν θα βάλουν ούτε άνω τελεία. Αναμφίβολα νέα μορφώματα θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ -πρόθυμοι πάντα προκύπτουν με ή χωρίς σακίδια. Την κυβέρνηση κατακτήσαμε, ουχί την εξουσία, και οι πονοκέφαλοι δεν λήγουν, με τη λήξη της Ν.Δ.

Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα: για την ώρα ας αντλήσουμε ικανοποίηση από την κατάρρευση του γελοίου μεν, επικίνδυνου και καταστροφικού δε σχεδίου τους, ας αντλήσουμε συμπεράσματα από τη δεξιά αγκύλη και δύναμη από το αριστερό θαυμαστικό.
Άλλωστε σε εμάς δεν το χρώσταγε κανείς. Μόνοι μας το πετύχαμε.

πηγή: avgi.gr άρθρο Σφέτσα Δάφνης > Δεξιά αγκύλη και αριστερό θαυμαστικό

..."δεξιά αγκύλη και αριστερό θαυμαστικό"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή'...