Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."δεν σέβονται τη συμφωνία"...(>άρθρο<)


..."ιστογραμμή"...
Η απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου αποτελεί δεσμευτικό πλαίσιο για την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το τετράμηνο μέχρι τον Ιούνιο. Η Αθήνα, σεβόμενη τη συμφωνία, έχει αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να προσαρμόσει τις πολιτικές της προτεραιότητες ούτως ώστε να είναι συμβατές με την απόφαση και αυτό ακριβώς κάνει.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνοντας ότι η στάση της άλλης πλευράς δεν συμβαδίζει με τα συμφωνημένα, ζητεί τη συζήτηση του θέματος σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για να αναζητηθεί διέξοδος, αλλά και να αποσαφηνιστεί επί της αρχής η κατεύθυνση των πραγμάτων. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν είναι δυνατόν, φερ' ειπείν, να επιχειρείται διά των τεχνικών κλιμακίων η διολίσθηση στην προ της αποφάσεως του Eurogroup ρύθμιση, πολλώ δε μάλλον να επιχειρείται από κύκλους των αντιλήψεων του κ. Σόιμπλε η επιστροφή στην προ της 25ης Ιανουαρίου περίοδο, δηλαδή στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και των Μνημονίων.

Αποκορύφωμα αυτής της προκλητικής στάσης είναι το τελεσίγραφο στο πλαίσιο του EuroWorking Group να ανακληθεί από την κυβέρνηση ακόμη και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει ήδη ψηφιστεί επί της αρχής στη Βουλή και από την αντιπολίτευση, καθώς και το να μην προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, με τη σαθρή αιτιολογία ότι αποτελούν μονομερείς ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που η Αθήνα εμποδίζεται να ενισχύσει τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, οι ίδιοι κύκλοι διατηρούν τη χώρα σε κατάσταση οιονεί πιστωτικής ασφυξίας, εκβιάζουν, δηλαδή, υπερβαίνοντας την αρμοδιότητα και την εξουσιοδότησή τους, μέσω του τραπεζικού συστήματος, του οποίου την εύρυθμη λειτουργία υποτίθεται πως εγγυώνται και έχουν αποδεχθεί αφού μόλις το περασμένο φθινόπωρο οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία τα τεστ αντοχής.

Η πενταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες έχει ακριβώς ως στόχο να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και η συνάντηση στο Βερολίνο του Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο αποσκοπεί στο να δώσει νέα ώθηση στις ελληνογερμανικές σχέσεις, μέσα από μια ειλικρινή και φιλική προσέγγιση του συνόλου των ευρωπαϊκών και διμερών ανοικτών ζητημάτων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήσυχη τη συνείδησή της πως έχει αναλάβει και κάνει ήδη ό,τι της αναλογεί, και με το παραπάνω, συνεκτιμώντας τις δεσμεύσεις της και την απαράβατη εντολή του ελληνικού λαού.

Όσοι θεωρούν ότι, προκειμένου να διευθετηθούν εσωτερικά πολιτικές διαφωνίες σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε δεινή θέση και θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χτυπούν λάθος πόρτα.
Η Αθήνα είναι σαφής: Κινήσεις συνειδητής υπονόμευσης της συμφωνίας και της συνολικής προσπάθειας, εκ των πραγμάτων θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.

πηγή: avgi.gr κύριο άρθρο  > Δεν σέβονται τη συμφωνία

..."δεν σέβονται τη συμφωνία"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...