Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

..."πολιτικοί ηγέτες ή ηρακλείς της λιτότητας"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Μία ημέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής και την εξαμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους εταίρους από τη Βουλή ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει πίσω σε όσα έχει εξαγγείλει, ότι τηρεί τη συμφωνία στο Eurogroup και προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και πως είναι ανοικτός σε προτάσεις και στον διάλογο.

Η ίδια η Βουλή διατράνωσε τη στήριξή της στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και έστειλε μήνυμα ενότητας στο εξωτερικό μετά τις άτοπες αιτιάσεις που εκφράστηκαν από τον τεχνοκράτη εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντ. Κοστέλο πως δήθεν η ψήφισή του συνιστά μονομερή ενέργεια.

Όλοι, όμως, γνωρίζουν πως το σχέδιο αυτό, όπως και η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων με τις 100 δόσεις που ακολουθεί, ήταν μέσα στις βασικές θέσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup.
Προς τι, επομένως, ορισμένοι κύκλοι εγείρουν θέμα μονομερών ενεργειών κινητοποιώντας τα παπαγαλάκια τους στα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης με πρόσχημα τον υποτιθέμενο δημοσιονομικό τους αντίκτυπο, αφού και αυτό το θέμα είχε απαντηθεί στην ίδια την πρόταση όταν έγινε αποδεκτή από το Eurogroup;

Πολύ περισσότερο, είναι ακατανόητες οι αιτιάσεις αυτές, καθώς τα πρώτα μέτρα ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ και τη συμφωνία τους για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η ελληνική κυβέρνηση, με τα μέτρα που υλοποιεί, στηρίζει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα και τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών, ενώ με την εφαρμογή της ρύθμισης για τα ληξιπρόσθεσμα θα φέρει χρήματα στα δημόσια ταμεία. Προς τι, λοιπόν, οι αντιδράσεις των τεχνοκρατών;

Συντηρητικές δυνάμεις, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, με όπλο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, επιχειρούν να εγκλωβίσουν την ελληνική κυβέρνηση και να τη σύρουν στην υλοποίηση μιας πολιτικής που θα ήταν η συνέχεια των πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης. Επιχειρούν, δηλαδή, να την ευτελίσουν πολιτικά, να πλήξουν την αξιοπιστία της και να περιορίσουν την ακτινοβολία του εναλλακτικού της παραδείγματος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η νεκρανάσταση του Μνημονίου είναι πιθανώς ευσεβής πόθος της Ευρωδεξιάς, δεν πρόκειται, όμως, να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου, προωθεί τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Ζητεί από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο και να σταματήσουν τη χρηματοπιστωτική ασφυξία της χώρας συναισθανόμενη όχι μόνο τους οικονομικούς, αλλά και τους γεωπολιτικούς λόγους.

Η νέα παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ να εργαστεί για την εξεύρεση ρεαλιστικής συμφωνίας με την Ελλάδα, στη βάση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, δείχνει τον δρόμο της πολιτικής οξυδέρκειας που οφείλει να διαθέτει όποιος θέλει να τον εκλαμβάνουν ως σοβαρό ηγεμόνα.

Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικούς ηγέτες με κύρος και αίσθηση του ιστορικού τους ρόλου, όχι Ηρακλείς της λιτότητας, λογιστές που είναι δέσμιοι των αντιλήψεων του τιμωρητικού προτεσταντισμού. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...
 

 ..."πολιτικοί ηγέτες ή ηρακλείς της λιτότητας"...(>άρθρο<)

bold & υπογραμμίσεις ..."ιστογραμμή"...