..."μανόλης αλεξάκης: υπόδουλοι ή συνεργάτες;"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
Άρθρο του Μανόλη Αλεξάκη στο tvxs

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες δεν έχει προηγούμενο. Η επίθεση της τραπεζικής Ευρώπης στη δημοκρατία είναι πλέον ανοικτή, χωρίς προσχήματα. Τώρα η Ευρώπη και οι λαοί της καλούνται να αποφασίσουν, ποια Ευρώπη θέλουμε!

Οι μάσκες έπεσαν και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει πως δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το διακύβευμα.

Δυστυχώς η Γερμανία, αποδεικνύει πως δεν μπορεί να μάθει από τα λάθη της. Δυστυχώς, όσο κι αν όλοι οι Ευρωπαίοι κι όχι μόνο προσπαθήσαμε να τη συγχωρήσουμε για τα εγκλήματα πολέμου, η ίδια  επανέρχεται με παρόμοιες λογικές.

Ο εκβιασμός των λαών, παλιό και πολυχρησιμοποιημένο όπλο, των Μεγάλων Δυνάμεων, επανέρχεται χωρίς προσχήματα. Στόχος τους η εκμηδένιση και η υποδούλωση. Γιατί αν ήθελαν μια Ελλάδα «συνεργάτη» σε μια Ευρωπαϊκή πορεία, θα κατανοούσαν πως ό,τι έχει δρομολογηθεί, δεν οδηγεί πουθενά.

Αν ήθελαν μια Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμο μέλος, θα υιοθετούσαν την πρόταση για αναδιοργάνωση του κράτους, για έλεγχο των καρτέλ, για δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, για μια κοινωνία ισορροπίας και αξιοπρέπειας, ίσων ευκαιριών.

Όχι! Θέλουν την Ελλάδα υποταγμένη, με τον εθνικό πλούτο της υποθηκευμένο, με εκχωρημένο το δικαίωμα της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης. Βασικές αρχές του Συντάγματος στην ουσία καταπατούνται.

Δυστυχώς όπως και στην αρχή της Ελληνικής κρίσης, πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα, καλείται να πρωταγωνιστήσει, να παίξει και πάλι το ρόλο του πειραματόζωου, στην Ευρωζώνη. Είναι γεγονός πως ο κύκλος ζωής του πρώτου σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης έχει κλείσει, ανεπιτυχώς. Είναι γεγονός πως τώρα θα πρέπει να σχεδιαστεί ο επόμενος κύκλος, και σε αυτόν η χώρα μας έχει την τύχη του μπροστάρη. Πέφτει πρώτος, βεβαίως ηρωικά!

Ευτυχώς αυτή τη φορά, ο λαός μας έκανε μια μεγάλη πολιτική στροφή, αφήνοντας στην άκρη τα πρόσωπα που για σαράντα χρόνια μας οδήγησαν όπου μας οδήγησαν.

Τώρα μπορεί να γίνει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι των λίγων και εκλεκτών.
Τώρα μπορεί η χώρα να αναδιοργανωθεί, σημείο στο οποίο έλαμψαν δια της «πελατολογίας τους» οι πρώην, και να πορευτεί με δύναμη και θάρρος, χωρίς φόβο, ως μια σύγχρονη δημοκρατία.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει χρόνο. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που καλείται να το αντιμετωπίσει. Ευτυχώς όμως για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, βλέπω ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από μια μοιρολατρική παθητική στάση. Αυτή τη φορά ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να αντέξουμε πολλά και είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε μαθήματα στους ανιστόρητους της Ευρώπης.

Σαφώς το παιχνίδι είναι σκληρό. Σαφώς η διαπραγματευτική μας θέση δεν είναι καλή. Ευτυχώς εξ αρχής τέθηκε σωστά το ζήτημα : η διαπραγμάτευση αφορά όλη την Ευρώπη. Κι αυτό το κατάλαβαν και οι λαοί της Ευρώπης! Το κατανοούν μέρα με τη μέρα.

Υπομονή και πίστη λοιπόν στην ορθότητα της άποψης μας. Από κει και πέρα, πολιτική σημαίνει διαπραγμάτευση, κι αυτό επίσης δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

πηγή: tvxs άρθρο μανόλη αλεξάκη "Υπόδουλοι ή Συνεργάτες;"

..."μανόλης αλεξάκης: υπόδουλοι ή συνεργάτες;"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή'...