..."αλέξης τσίπρας - κόρινθος: ο φόβος φεύγει και έρχεται η ελπίδα"... (>video & κείμενο<)


Αλ. Τσίπρας στην Κόρινθο: Φεύγει ο φόβος, έρχονται η ελπίδα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια (Video)
foto aygi
..."Φοβούνται ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή να τελειώσει το καθεστώς που βύθισε την Ελλάδα στην φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία. Γιατί επιτέλους ήρθε η ώρα να φύγει το μνημόνιο και μαζί του να φύγει το πολιτικό προσωπικό που το υπηρέτησε πιστά. Γιατί τελειώνει το σύστημα διαπλοκής και της διαφθοράς. Το τρίγωνο της αμαρτίας: Κόμματα, μέσα ενημέρωσης και τραπεζικό σύστημα που χρεοκόπησαν την χώρα.
Και είδατε που έφτασε ο πρωθυπουργός στο τρομοκρατικό του παραλήρημα. Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Έκανε στοιχείο της μαύρης προπαγάνδας του ακόμη και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.
Ξεκίνησε από τη γαλλική τραγωδία, πήγε στους τζιχαντιστές και στον φράχτη, πέρασε από τον Έβρο, πάτησε επί 12 δολοφονημένων στο Παρίσι και κατέληξε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν αυτό δεν λέγεται χυδαιότητα πολιτική.
Αν αυτός δεν είναι ο πιο ωμός ακροδεξιός λόγος.
Αν αυτό δεν είναι περιφρόνηση στα αθώα θύματα και στο δράμα μιας χώρας.
Τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους."...

..."Σε αυτήν την εκλογική μάχη συγκρούονται δύο κόσμοι και δυο προγράμματα. Από αυτό το βήμα κάνω μία τελευταία πρόσκληση στον κ. Σαμαρά για την διενέργεια ενός πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου, μπροστά σε όλο τον ελληνικό λαό.  

Του ζητώ εκ νέου να προσέλθει σε ένα debate, όπου θέλει, με όποιον συντονιστή θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει. Να συγκρίνει ο κόσμος τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί μέχρι στιγμής μόνο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κουβέντα. Και έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο.

Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Έχουμε το πρόγραμμά μας και τις συλλογικές μας αποφάσεις για το χρέος, για την διαπραγμάτευση, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Και από την άλλη μεριά, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει το μνημόνιο και το νέο μνημόνιο. Υπάρχει το mail Σαμαρά. Προσέξτε, όχι το mail Χαρδούβελη. Το mail Σαμαρά. Με 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα."...

..."Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ήρθε η ώρα πολίτες της Κορινθίας να το πούμε ξεκάθαρα: Το Grexit, μας τελείωσε, δεν υπάρχει. Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit. Δεν υπάρχει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπάρχει έξοδος του Σαμαρά από την εξουσία.  Κι αυτό θα γίνει, όπως σας βλέπω και με βλέπετε.  Σε λίγες μέρες. Στις 25 αυτού του ιστορικού αυτού Γενάρη. 

 Η πραγματική συζήτηση, όμως, στην Ευρώπη μόλις ξεκίνησε. Και αυτή η συζήτηση στην Ευρώπη άρχισε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, που με επιμονή, με αγώνα, με θάρρος, εδώ και χρόνια έβαλε στο τραπέζι αυτή τη συζήτηση με τις ριζοσπαστικές του προτάσεις.
Και σήμερα δικαιωμένος, βλέπει αυτές τις προτάσεις να τις λένε δυνατά και καθαρά και άλλες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλες χώρες, ακόμα και μέσα στην ίδια την Γερμανία.
Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ στήνεται  σιγά –σιγά σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στον νότο, παντού, ένα δυναμικό, ριζοσπαστικό και πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ."...

 > όλο το κείμενο ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

πηγή: http://www.avgi.gr

..."αλέξης τσίπρας - κόρινθος: ο φόβος φεύγει και έρχεται η ελπίδα"... (>video & κείμενο<)

..."ιστογραμμή"...