..." jose manuel lamarquj: το εκθαμβωτικό θα έρθει από τα νότια"...(>άρθρο<)

..."ιστογραμμή"...
"H Γερμανία της Μέρκελ σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να γονατίσει την Ελλάδα για να θέσει υπό την κυριαρχία της την Ευρώπη.
Η Κυρία Μέρκελ θα έχει ένα δύσκολο ξύπνημα και ο κ. Σόϊμπλε δεν θα πάρει το πρωινό του.

Λιγότερο από ένα αιώνα η Γερμανία είχε συμπεριφερθεί με δολοφονικό τρόπο κατά της Ελλάδας, και το παρελθόν δεν φαίνεται να είχε φρεσκάρει την μνήμη των Γερμανών. Από τις 25 Ιανουαρίου, οι Έλληνες είπαν ακόμη μια φορά Όχι.

 Όχι στη λιτότητα, όχι σ'αυτό τον οικονομικό ευγονισμό που θέλησαν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, όχι στην ντροπή και Ναι στη ζωή! Η ελληνική αξιοπρέπεια είχε στραπατσαριστεί για πέντε ολόκληρα χρόνια, είναι ένας ολόκληρος λαός που τέθηκε στο εδώλιο του κατηγορημένου.

Αυτή τη φορά οι Έλληνες λένε όχι στην λιτότητα που τα βραβεία Νόμπελ Στίγκλιτς και Κρούγκμαν είχαν ζητήσει με όλη τους τη δύναμη από την Ευρώπη να μην τα θέσει σε ισχύ. Και εάν οι χώρες του βορρά της Ευρώπης θεωρούν ακόμη ότι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου, ότι είναι λαοί τεμπέληδων, ηλίθιων και κλεπτών, η αλήθεια θα έλθει από τους λαούς του Νότου.

Όπως το έχω ήδη γράψει, το εκθαμβωτικό θα έλθει από την νότια Ευρώπη!

Ποιος εμποδίζει σήμερα την ανάπτυξη της Ευρώπης, την μεγέθυνσή της και την έξοδό της από την κρίση; Η Γερμανία και μόνο η Γερμανία. Ας διερωτηθούμε σήμερα ποιος οφείλει να φύγει από την Ευρώπη και από την ζώνη του ευρώ, η Ελλάδα ή η Γερμανία;

Η Ελλάδα είχε γίνει αντικείμενο κακής μεταχείρισης από την αρχή της κρίσης, όταν το ελληνικό χρέος στην αρχή δεν ήταν παρά μια σταγόνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η γερμανική κυβέρνηση και ο γερμανικός τύπος υπήρξαν αποκρουστικοί προς την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες γνωρίζουν να είναι υπομονετικοί, το έχουν άλλωστε αποδείξει εδώ και χιλιετίες.

Σήμερα η Ελλάδα ανοίγει μια καινούργια σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αφού οι άνθρωποί τους έχουν εξαντληθεί.

Σήμερα η Ελλάδα έχει ανοίξει μια νέα σελίδα στην ΕΕ, και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν επειδή οι λαοί τους έχουν εξαντληθεί. Οι Έλληνες χρειάζονται μια υγιή οικονομία, υγιείς πολιτικές δομές και πραγματικά αληθινές κρατικές δομές. Ο ελληνικός λαός διώχνει τη διαφθορά από τη χώρα του και θέλει να δει τον ήλιο να σηκώνεται πάνω από μια Ελλάδα γαληνεμένη.

 Ο δρόμος θα είναι μακρύς, φυσικά, αλλά ας μην είμαστε ηλίθιοι. Για δεκαετίες, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαλείψει τα χρέη των κρατών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, χωρίς , αυτό, να ενοχλεί κανένα. Αν θέλουμε μια Ευρώπη που θέλει να ξαναβρεί το δυναμισμό της και την αλληλεγγύη της, θα πρέπει να βρει τρόπο να σβήσει τα χρέη προς την Ευρώπη.

Αφήνω τους Έλληνες να απολαύσουν την νίκη τους.
Νιώθω ευτυχής και γι'αυτούς και για την Ελλάδα. Είμαστε απ'αυτούς που πίστεψαν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είχαμε ξεχάσει πως η Γερμανία βρισκόταν στην Ευρώπη, λοιπόν ας μη το ξεχάσουμε ποτέ!

Τα σύννεφα θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται απειλητικά πάνω απ'αυτή τη χώρα που θα εισέλθει σε ύφεση, με μια υπογεννητικότητα μη ανατρέψιμη; άλλά με το να θέλεις τη δυστυχία του πλησίον σου ο άνεμος την επιστρέφει εναντίον σου!
Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο ελληνικός λαός."

Jose Manuel Lamarque (*) 

(*) O Jose Manuel Lamarque, είναι Γάλλος δημοσιογράφος φιλέλληνας που έχει δημιουργήσει το www.helpthegreekpeople.blogspot.com, με άρθρα που δημοσιεύονται καθημερινά σχετικά με τα προβλήματα της χώρας μας.

πηγή: tvxs


 ..." jose manuel lamarquj: το εκθαμβωτικό θα έρθει από τα νότια"...(>άρθρο<)

 ..."ιστογραμμή"...