..."grexit & το δικαίωμα να αλλάζουμε κυβέρνηση "...(>άρθρο<)

το δικαίωμα να αλλάζουμε κυβέρνηση

Προπαγάνδα και πραγματικότητα περί το Grexit
Σωτήρης Βαλντέν

..."Μας λένε: Ας καθίσουμε στ’ αυγά μας, η ευρωπαϊκή σκακιέρα δεν είναι για τα «κιλά» μας. Αν αλλάξει η κατάσταση στην Ευρώπη, τότε θα επωφεληθούμε και εμείς. Τώρα όμως προς τι να διακινδυνεύσουμε; Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται προφανώς ασφαλείς στη σημερινή ελληνική και ευρωπαϊκή ζούγκλα, και δεν βλέπουν κανέναν λόγο να διακινδυνεύσουμε.

Μας ζητάνε, προεξοφλώντας έναν δυσμενή συσχετισμό, να απεμπολήσουμε το δικαίωμα και καθήκον μας, ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι, να επηρεάσουμε τον συσχετισμό αυτό, παραμένοντας τα «καλά παιδιά» της κυρίας Μέρκελ και παρατείνοντας το μαρτύριο του λαού μας. Και το κυριότερο, μας ζητάνε, στο όνομα του ρεαλισμού, να απεμπολήσουμε το πλέον θεμελιώδες δημοκρατικό μας δικαίωμα, αυτό τού να επιλέγουμε και να αλλάζουμε τους κυβερνώντες μας.

Όμως αν ανήκουμε στην Ευρώπη και όχι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ή στη Σοβιετική Ένωση, είναι ακριβώς γιατί η Ευρώπη είναι μια ένωση ελεύθερων και δημοκρατικών κρατών και λαών, όπου το εκλογικό δικαίωμα δεν απαλλοτριώνεται."...

Όλο το ενδιαφέρον άρθρο του Σωτήρη Βατέν στο online περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ:

 ..."grexit & το δικαίωμα να αλλάζουμε κυβέρνηση"...(>άρθρο<)

 ..."ιστογραμμή"...