..."ρ. καλφακάκου - γ. στάμου: η ηθική στην πολιτική"...(>άρθρο<)


..."Όλα τούτα τα χρόνια της συγκυβέρνησης βρισκόμαστε μάρτυρες της καταβαράθρωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, της θεσμοθετημένης ασυλίας του πολιτικού προσωπικού, της προκαταβολικής αμνήστευσης ποινικών αδικημάτων όπως εκείνα του ΤΑΙΠΕΔ και τόσα και τόσα άλλα.

Για να χαρακτηριστούν όλα αυτά έρχονται στο νου κάποιες λέξεις όπως αυθάδεια, αμετροέπεια, αλαζονεία, ανευθυνότητα, αναίδεια, ξεδιαντροπιά, στόμφος. 

Με αυτές λοιπόν τις λέξεις-χαρακτηριστικά μπορεί να ιχνογραφηθεί μια μερίδα συντηρητικών πολιτικών, μεγαλοαστικά καλόπαιδα, που εκφέρουν με τη μεγαλύτερη ευκολία ψέματα, οργανώνουν Ζάπεια και κατασκευάζουν ή υιοθετούν success story. Για να εκστομίσουν μετά τα γνωστά mea culpa, ουδείς αναμάρτητος κλπ. 
Διαθέτει τη βεβαιότητα αυτού του τύπου ο πολιτικός, ότι αδαείς παραλήπτες θα προσλάβουν τους λόγους και τις πράξεις του ως μέγιστη μαγκιά. Προδήλως, γι’ αυτόν οι από κάτω δεν είναι παρά αστοιχείωτοι, διαχειρίσμοι αφελείς. 

Στην πραγματικότητα βέβαια, και παρά τις κατά καιρούς επιτυχίες του, εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν θλιβερό χατζηαβάτη, με μόνο πραγματικό προσόν ότι μπορεί να εξευτελίζει ο ίδιος προηγούμενους λόγους και πράξεις του. Ακριβώς αυτό το αυτοεξευτελιζόμενο ανθρωπάκι δε βάζει όσο θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο."...

..."Κι εδώ η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ετεροβαρής, επιμένει στο πολιτικό, ενώ υποεκτιμά το ηθικό. Αλλά η ηθική κυριαρχία είναι εκείνη που αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηθεί η ιδεολογική και τελικά η πολιτική υπεροχή της αριστεράς."

όλο το άρθρο: > ..."ρ. καλφακάκου - γ. στάμου: η ηθική στην πολιτική"...(>άρθρο<)

πηγή: www.alterthess.gr

..."ιστογραμμή"...