..."αλέξης τσίπρας: κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας παντού"...(>ομιλία<)

https://farm9.staticflickr.com/8567/16316498446_f3668dbfe2_o.jpg
..."Από τη Δευτέρα αρχίζει για την Ελλάδα μια νέα εποχή. Με οδηγό τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση του λαού μας. Κι όχι τα e-mail μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης.
Η συνέχεια του δημοκρατικού κράτους, που εγγυάται στους πολίτες του τις συντάξεις, την ασφάλεια, την ισονομία, θα αποκατασταθεί. Γιατί είναι οι νομιμόφρονες του μνημονίου που δεν σεβάστηκαν τη συνέχεια του κράτους για την οποία τώρα κόπτονται. Και έφτιαξαν ένα καθεστώς που έκανε κουρελόχαρτο τις εγγυήσεις του κράτους στους πιο αδύναμους, δίνοντας νέα προνόμια στους ισχυρούς. 
Ξεπουλώντας με σκανδαλώδη τρόπο τη δημόσια περιουσία. Πετσοκόβοντας συντάξεις και δικαιώματα. Κουρεύοντας τους ομολογιούχουΑυτό, όμως, απός του ελληνικού δημοσίου και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.
Όλα αυτά τα χρόνια, όσοι μας κυβερνούσαν, συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν το κράτος δική τους ιδιοκτησία. 
 τη Δευτέρα αλλάζει. 
Αν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης του κράτους, αυτός είναι ο ελληνικός λαός. Και μόνον ο ελληνικός λαός.
Θα εγκαταστήσουμε . Θα κόψουμε με το μαχαίρι το ρουσφέτι και τα κομματικά ένσημα. 

Θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης την οποία αφάνισαν με τις πολιτικές της τρόικας. Θα δώσουμε στους ένστολους τη δυνατότητα να ασκούν το λειτούργημά τους σε αρμονία με τον πολίτη, και με όρους αξιοπρέπειας. Στους αστυνομικούς που πρέπει να προστατεύουν το πολίτη από την εγκληματικότητα. Να βρίσκονται δίπλα του, όταν τον έχει ανάγκη. 
Αλλά και στους στρατιωτικούς που μακριά από τις οικογένειές τους, υπηρετούν τη πατρίδα και δεν τους αξίζει αυτή η πατρίδα να τους εξευτελίζει με τη συμπεριφορά της.   

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε μια βαθιά, δημοκρατική μεταρρύθμιση του κράτους. Που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα προς τα μπρος. Απαραίτητη για τον πολίτη που έχει απέναντί του κάθε μέρα ένα κράτος εχθρικό, νωθρό, και αναποτελεσματικό. Αυτό το κράτος πρέπει να το αλλάξουμε. Και θα το αλλάξουμε.
Σε αντιπαράθεση και σε σύγκρουση αν χρειαστεί και με νοοτροπίες που χρόνια και χρόνια καλλιέργησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέσα στον κρατικό μηχανισμό. 
 Δε θα συμβιβαστούμε με τις παθογένειες, που τόσα δεινά κόστισαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες"... 
  ..."αλέξης τσίπρας: κανόνες δημοκρατίας και διαφάνειας παντού"...(>ομιλία<)
..."ιστογραμμή"...