..."η απολιτίκ κινδυνολογία και ο νεοφιλελεύθερος κίνδυνος"...(<άρθρο>)

foto tvxs
Γιάννης Μυλόπουλος (*)..."Η επίκληση άλλωστε του γενικόλογου όρου «μεταρρυθμίσεις» γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση για το είδος αυτών των μεταρρυθμίσεων, που... κατά σύμπτωση ήταν όλες μέχρι σήμερα σε απολύτως νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.
Αφού η συμφωνία συγκυβέρνησης-διεθνών δανειστών αποσκοπούσε ακριβώς σε αυτό: Στον βίαιο νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, προς όφελος των ολιγαρχών της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.
 Κουβέντα λοιπόν δεν γίνεται προεκλογικά για τους βασικούς άξονες της μέχρι σήμερα κυβερνητικής πολιτικής, η οποία με την καθοδήγηση των νεοφιλελεύθερων Ευρωπαίων της Μέρκελ και των εκφραστών του παγκόσμιου κεφαλαίου, οδήγησε τη χώρα στην ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία."...(απόσπασμα)

..."Αυτές οι εκλογές, όσο εξαρτάται από τους δεξιούς και τους κεντροαριστερούς νεοφιλελεύθερους, θα διεξαχθούν ερήμην της πολιτικής και των πολιτικών διαφορών. Θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να διεξαχθούν σε ένα κλίμα απολιτίκ κινδυνολογίας, όπου η συζήτηση θα στρέφεται γύρω από τεχνικά ζητήματα, όπως τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν συμβεί το ένα ή το άλλο κακό ενδεχόμενο."...(απόσπασμα)


πηγή: tvxs 

(*) Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρύτανης ΑΠΘ

..."ιστογραμμή"...