..."αλέξης τσίπρας: αυτοδύναμος συριζα, αυτοδύναμη ελλάδα"...(>ομιλία<)

avgi.gr
...απόσπασμα...(*)

..."ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ για τη Κοινωνική Σωτηρία, την αξιοπρέπεια, τη διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη. Και ας είναι σε όλους καθαρό.

Δε ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας. Για να αναπαράγουμε τον ανήθικο κομματισμό του παρελθόντος. Για να επιστρέψουμε τη χώρα στο 2009.

Δεν επιθυμούμε να γυρίσουμε στο 2009. Γιατί το 2009 εμπεριείχε όλες τις αιτίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στη κρίση. Αυτό το καθεστώς που γέρασε, σάπισε πια και διαλύει τις ζωές μας και την κοινωνία.

Σε αυτό το καθεστώς εμείς δε θέλουμε να επιστρέψουμε. Με αυτό το καθεστώς εμείς θέλουμε να συγκρουστούμε. Και σε αυτή τη σύγκρουση σας θέλουμε δίπλα μας.


Για να τελειώσουμε μια για πάντα με τη διαπλοκή.
Να τελειώσουμε με τη διαφθορά.
 Να τελειώσουμε με τον κομματισμό και το ρουσφέτι.
Να τελειώσουμε με τις αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους.
Να τελειώσουμε όμως και με αυτούς που έκαναν το κράτος πελάτη. Με τους εθνικούς προμηθευτές και τους εθνικούς εργολάβους. Μια για πάντα, γιατί δε πάει άλλο.

Δε μπορεί ο λαός να λεηλατείται και το πάρτυ να συνεχίζεται. Από Δευτέρα τελειώνει το πάρτυ και επιστρέφουμε στη νομιμότητα. Για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Από Δευτέρα, όμως, τελειώνουμε και με την εθνική ταπείνωση. Με τις έξωθεν εντολές και με τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει ή να εκβιάσει έναν λαό πληγωμένο, προδομένο, ταπεινωμένο. Γιατί τη Κυριακή δε μιλάνε οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους στην Ελλάδα. Τη Κυριακή μιλάει ο ελληνικός λαός. Και θα δώσει τη πιο καθαρή απάντηση. Μνημόνια τέλος, υποτέλεια τέλος, εκβιασμοί τέλος!

Στην Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Η δημοκρατία επιστρέφει. Επιστρέφει για να εξαπλωθεί ξανά σε ολόκληρη της Ευρώπη!"...

 (*) > απόσπασμα ομιλίας Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια

"αλέξης τσίπρας: αυτοδύναμος συριζα, αυτοδύναμη ελλάδα"...(>ομιλία<)

..."ιστογραμμή"...