..."χρ. βερναρδάκης: ζούμε την θεσμοποίηση της ακραίας κοινωνικής εκμετάλλευσης"...(> συνέντευξη<)


«Σήμερα, ζούμε την θεσμοποίηση της ακραίας κοινωνικής εκμετάλλευσης»

συνέντευξη: www.hitandrun.gr

Χριστόφορος Βερναρδάκης:
..."Εδώ και μερικά χρόνια χρόνια έχει θεσμοποιηθεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ενα ειδος ακραίου νεοφιλελεύθερου φονταμενταλισμού.
Δεν είναι ίδια η περίοδος αυτή με την δεκαετία του 80 όπου ο νεοφιλελευθερισμός ήταν απλά μια κριτική πίεση στο κράτος, με ιδέες για την ανάπτυξη, για την απελευθέρωση της αγοράς και της παραγωγής…τότε ήταν μια άποψη, μια ιδεολογία, ένας μοχλός πίεσης στο κοινωνικό κράτος.

Σήμερα, ζούμε την θεσμοποίησή του, στην πραγματικότητα τη θεσμοποίηση της ακραίας κοινωνικής εκμετάλλευσης. Πλέον δεν υπάρχει κανένα δεδομένο δικαίωμα. Σε αυτή την συνθήκη που επικρατεί παγκοσμίως, η Ελλάδα έγινε αποδέκτης ενός κοινωνικού πειράματος για το μέχρι που μπορει να φτάσει αυτή η συρρίκνωση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Το πειραματόζωο αντέδρασε όμως, και αντιμετωπίζει σήμερα την περίπτωση να έχει μια αριστερή κυβέρνηση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση, είναι να σταματήσει αυτή την καταστροφή. Από εκεί και πέρα, το μέχρι που μπορεί να φτάσει, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από την ίδια την κοινωνία."...

όλη η συνέντευξη του Χριστόφορου Βερναρδάκη :  >
..."χρ. βερναρδάκης: ζούμε την θεσμοποίηση της ακραίας κοινωνικής εκμετάλλευσης"...
(> συνέντευξη<)

πηγή: http://www.hitandrun.gr

(*) Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά».
Είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α” Αθήνας