..."συριζα: μετασχηματισμός κράτους, δημόσιας διοίκησης, υπουργείων"...(>άρθρο<)

ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κράτους: Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, κυβέρνηση με 10 υπουργεία
foto aygi

..."Σαρωτικές αλλαγές προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.
   Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος για τον δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τις οποίες ουδέποτε αντιμετώπισαν οι μνημονιακές κυβερήσεις.

Σε αντίθεση με τη μνημονιακή πολιτική, τόσο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και της Τρόικας, που είναι εμμονικά προσανατολισμένη στις οριζόντιες περικοπές και στην επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, σεβόμενος τους δημοσίους υπαλλήλους και βάζοντας τέλος στις πρακτικές της γενικευμένης διαφθοράς, της κακοδιοίκησης, της έλλειψης συντονισμού και σχεδιασμού και ισχυροποιώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εγγυώνται την τήρηση της νομιμότητας τόσο στο εσωτερικό του κράτους όσο και στην αγορά.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους παρακάτω τομείς:




> συνέχεια συνέχεια
πηγή: aygi.gr
..."συριζα: μετασχηματισμός κράτους, δημόσιας διοίκησης, υπουργείων"...(>άρθρο<)
..."ιστογραμμή"...