...παπαδήμος:"να πετύχουμε σύγκλιση απόψεων"...(>σημεία εισήγησης<)

..."Σημεία εισήγησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο 22 Δεκεμβρίου 2011"... ...Πρωθυπουργός:"ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Υπουργικού Συμβουλίου σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας, γνωρίζετε όλοι ότι ακόμα και σε μία μονοκομματική Κυβέρνηση μπορεί να διατυπωθούν και διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις για επιμέρους θέματα. Και αυτό είναι φυσικό.
...Δεν έχουν όλα τα μέλη, ακόμα και μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης, μία και απόλυτη άποψη ιδίως όταν πρόκειται για συγκεκριμένες, σύνθετες και πολύπλοκες διατάξεις.
...Επομένως, είναι αναμενόμενο σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
...Αλλά, όπως υπογραμμίστηκε και από αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο σκοπός μας εδώ είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις διαφορετικές απόψεις προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη συζήτηση και να διαμορφώσουμε ένα τελικό σχέδιο νόμου που θα είναι όσο το δυνατόν ευρύτερα αποδεκτό.
...Επιδίωξη είναι να πετύχουμε σύγκλιση απόψεων.
...Αν όμως αυτή η σύγκλιση δεν είναι εφικτή για επιμέρους θέματα, είναι αναγκαίο –αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Υπουργικό Συμβούλιο– να εγκριθεί ένα νομοσχέδιο με πλειοψηφία. Και στη συνέχεια, οι όποιες διαφορετικές απόψεις μπορούν να εκφραστούν στο πλαίσιο της συζήτησης που θα γίνει στο Κοινοβούλιο"...

...παπαδήμος:"υπουργικό συμβούλιο 22 δεκεμβρίου"...(>σημεία εισήγησης<)
...www.primeminister.gov.gr

..."ιστογραμμή"...