...παπανδρέου:"δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ"...(>video<)

...03.11.2011...ολομέλεια για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση...Ομιλία στη Βουλή...
...παπανδρέου..."Ματώσαμε, αναλάβαμε το κόστος εμείς, αυτή η παράταξη, το ιστορικό κόστος για την πατρίδα. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ανέλαβε τις ευθύνες του, για να μπορέσει να αποτρέψει αυτή τη χρεοκοπία"...

..."Μέσα σε ένα ορυμαγδό λαϊκισμού, υποκρισίας, ψεμάτων και συνομωσιολογίας, πάλεψα για να στηθεί από το πουθενά ο μηχανισμός στήριξης. Δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης πριν από 1,5 χρόνο. Δεν υπήρχε η έννοια του να στηρίξουν μια χώρα με υπέρογκα χρέη στην Ευρωπαϊκή Ένωση"...

..."Κατανοούμε απολύτως ότι υπάρχουν τόσοι που υποφέρουν, που οργίζονται. Μια αγορά, όπου οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις περνούν πολύ δύσκολες στιγμές. Δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Μια νέα γενιά, που φοβάται ότι δεν θα έχει ευκαιρίες.

..."Το δημοψήφισμα θα έθετε το ζήτημα της δανειακής σύμβασης, της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου. Με τη θετική του έκφραση, το δημοψήφισμα θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλα τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

..."Εγώ είμαι έτοιμος και έχω πει ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ. Εμένα, με ενδιαφέρει να σώσουμε την πατρίδα. Να το ξέρει αυτό ο κόσμος. Άρα, λοιπόν, ας συζητηθούν όλα. Και η σύνθεση της Κυβέρνησης, και οτιδήποτε άλλο.

..."Η μετάβαση από την Ελλάδα των ελλειμμάτων, στην Ελλάδα των πλεονασμάτων, μπορεί να είναι δύσκολη, ίσως και οδυνηρή για πολλούς, που συνήθως είναι τα γνωστά υποζύγια στην κοινωνία και στην οικονομία.
..."Γι΄ αυτό και η έγνοιά μου είναι, πρώτα απ’ όλα, σε κάθε σκληρά εργαζόμενο οικογενειάρχη, επιχειρηματία, αγρότη. Είναι ο μισθοσυντήρητος, ο άνεργος, ο απόμαχος της ζωής, που ζει με λιγότερα από ό,τι δικαιούται.

..."Γι΄ αυτό ζητώ, όμως, και την ψήφο εμπιστοσύνης, για έναν παραπάνω λόγο: για να προχωρήσουμε, με την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, όχι μόνο στα αναγκαία βήματα για τη χώρα, αλλά να προχωρήσουμε άμεσα και στην έναρξη των συζητήσεων, χωρίς να υπάρχουν κενά, σε μια συνεργασία, που θα τύχει, ελπίζω, της ευρύτερης πολιτικής στήριξης"...

...όλη η ομιλία:
...παπανδρέου:"δεν με ενδιαφέρει ούτε να επανεκλεγώ"...(>video<)
...πηγή:primeminister.gov.gr

..."ιστογραμμή"...