...παπανδρέου:"δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές και να μην αποφασίζουν οι λαοί"...(>video<)

...Ομιλία στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ | 03.11.2011......3-11-2011...παπανδρέου:"ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα πασοκ"...(>video<)...παπανδρέου..."Ο μόνος τρόπος για να μείνουμε στο ευρώ, βεβαίως με διαπραγματεύσεις, όπως και κάνουμε, βεβαίως με διαβουλεύσεις και με την κοινωνία, είναι η πιστή εφαρμογή των αποφάσεών μας, των κοινών αποφάσεων, δικών μας και των εταίρων μας".

..."Επιτέλους, δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές και να μην αποφασίζουν οι λαοί. Δεν μπορεί να υπάρχει ανάγκη να συλλέγει φόρους μια χώρα και, την ίδια στιγμή, να υπάρχει ένα διεθνές τραπεζικό σύστημα, που επιτρέπει τη φοροδιαφυγή και τους φορολογικούς παραδείσους.

..."Δεν μπορεί να υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα, που πληρώνει πολύ λιγότερα σε φόρους από ό,τι πληρώνει ο κάθε εργαζόμενος – και μιλάω και για την ανάγκη του φόρου επί των συναλλαγών. Δεν μπορεί οι Οίκοι Αξιολόγησης να έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τα Κοινοβούλια.

..."Τώρα, ποιοι φοβούνται το λαό; Ακόμα και αυτοί που παλαιότερα ζητούσαν δημοψήφισμα, δεν τόλμησαν να μιλήσουν για το δημοψήφισμα. Εμείς, πάντως, η παράταξή μας ποτέ δεν φοβήθηκε τον Ελληνικό λαό. Εγώ κατανοώ, βεβαίως, το συνειδησιακό βάρος όλων των στελεχών, που έχουν εκφράσει τους φόβους τους. Αλλά ποιες ήταν οι εναλλακτικές;

..."Γι' αυτό είναι και ιδιαίτερης σημασίας η αυριανή ψηφοφορία, διότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι η εγγύηση για το πώς θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει, και πώς θα συζητήσουμε, βεβαίως, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με τις ευρύτερες δυνάμεις, που θα θελήσουν πραγματικά - αν το θελήσουν - να συνεργαστούμε και με ποιους όρους.

...όλη η ομιλία...παπανδρέου:"δεν μπορεί να αποφασίζουν οι αγορές και να μην αποφασίζουν οι λαοί"...(>video<)

..."ιστογραμμή"...