...έρευνα οκτώβριoς 2011:"πολιτική συγκυρία & διακυβέρνηση"...(>vprc επίκαιρα<)

...www.vprc.gr...16-11-2011..."Πολιτική Συγκυρία & Διακυβέρνηση Οκτώβριος 2011 - Έρευνα της VPRC για τα Επίκαιρα"...
..."Η έρευνα του Οκτωβρίου της VPRC για τα Επίκαιρα, μέσα σε ένα κλίμα γενικής κοινωνικής δυσαρέσκειας και εξεγερσιακής κατάστασης, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον οριακά στα επίπεδα του 20% με τάση περαιτέρω πτώσης.

..."Η εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ γεννά τη στιγμή αυτή τεράστιο κατακερματισμό στην πολιτική σκηνή. Ετσι, είναι πλέον βέβαιον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι τουλάχιστον επτακομματική, χωρίς να αποκλείεται και μικρότεροι οργανισμοί να καταφέρουν να πλησιάσουν το όριο του 3%.

..."Η άνοδος της Αριστεράς καταγράφεται πλέον σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Το ΚΚΕ κινείται σταθερά τους τελευταίους μήνες στην εκλογική περιοχή του 12.5% – 13.5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συστηματική και διαρκή άνοδο των ποσοστών του από τον Μάρτιο του 2011. Βρίσκεται σήμερα στο 8.5%, όμως οι τάσεις του είναι διαρκώς ανοδικές και δεν αποκλείεται να φτάσει και διψήφια ποσοστά.

..."Η συγκυρία που διανύουμε επαναφέρει και τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ποσοστά διακριτά (1%), ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται σε έρευνες της VPRC η εκλογική επιρροή του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών στα επίπεδα του 2%.

..."Αντίθετα, παρατηρείται κάμψη της επιρροής των Οικολόγων-Πράσινων (4.5%).

..."Ουσιαστικά, η απελεύθερωση λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων από το παλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ προσφέρει στα κόμματα της Αριστεράς χώρο μεγάλης διεύρυνσης. Μια ενωτική (μετωπική) εκλογική συνεργασία στο χώρο αυτό φαίνεται ότι θα δημιουργούσε τεράστια και απρόβλεπτη δυναμική.

..."Στο χώρο των νεόκοπων πολιτικών δυνάμεων, το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) ενισχύεται, καταγραφόμενο στο όριο του 4%.

..."Η δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ αφήνει και σε αυτόν τον πολιτικό χώρο περιθώρια αισιοδοξίας για την είσοδό του στη Βουλή.

..."Αντίθετα, στο χώρο της κεντροδεξιάς η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δεν φαίνεται να έχει μεγάλο χώρο διεύρυνσης.

..."Η σταθερή αν και αργή ανάκαμψη της ΝΔ, η διατήρηση του ΛΑΟΣ, αλλά και η σταθερή δημοσκοπικά (τουλάχιστον στις έρευνες της VPRC) παρουσία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, δεν αφήνει περιθώριο στο κόμμα αυτό για το άλμα στο 3%"...
...

...πηγή:http://www.vprc.gr/article.php?id=1093

...όλη η η διαγραμματική παρουσίαση της έρευνας:
...έρευνα οκτώβριος 2011:"πολιτική συγκυρία & διακυβέρνηση"...(>vprc επίκαιρα<)

..."ιστογραμμή"...