...4-11-2011 παπανδρέου:"όχι σε κυβέρνηση αδιαφάνειας ή μοιρασιάς, κατεστημένου που αργοπεθαίνει"...(>ομιλία<)

...Βουλή, 04.11.2011...συζήτηση και ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση...δευτερολογία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου...διάρκεια 45:21...παπανδρέου..."Εδώ και 25 μήνες, έδωσα μια μάχη άνευ προηγουμένου, για να σωθεί η χώρα. Μόνος, από όλη την ηγεσία του πολιτικού συστήματος.Με πολιτική στήριξη, τις δυνάμεις του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
..."Να χτυπηθούμε με κάθε κατεστημένο, είτε ήταν απέναντί μας, είτε βρισκόταν ακόμα και στα δικά μας σπλάχνα, με την ελπίδα όχι να κατατροπώσουμε, αλλά να μεταμορφώσουμε συνειδήσεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Όλα αυτά, που μας είχαν πληγώσει ως Έλληνες και Ελληνίδες.
...μόλις πήραμε αυτή τη δημοκρατική απόφαση, που συντάραξε την Ευρώπη και τις αγορές, μια απόφαση που έλεγε ευθέως στις αγορές, «ακούστε, υπάρχει και ο Ελληνικός λαός, που τελικά πρέπει να αποφασίσει», πολλοί από τη Δεξιά και από την Αριστερά, μας κατακεραύνωναν, ότι ενοχλήσαμε τους εταίρους μας και έπεσαν και τα Χρηματιστήρια!
..."Όταν μέσα στο Κίνημά μου, είπα διαφάνεια, για να μπαίνουν τα Μέσα Ενημέρωσης στις Κεντρικές μας Επιτροπές και να ψηφίζονται οι σύνεδροι με διαδικασίες κάλπης, κάποιοι με κατηγόρησαν ότι προωθώ κάλπικο κόμμα.
..."Όταν κουβαλούσα έναν υπολογιστή και μιλούσα για το Διαδίκτυο, ως μια επανάσταση για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια, πολλοί γελούσαν. Και όμως, σήμερα, εφαρμόζουμε ηλεκτρονικά τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και φέρνουμε το «Ψηφιακό Σχολείο» στο μαθητή.
..."Είπα ότι είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία. Και αν δεν μείνω στην εξουσία, τουλάχιστον, θα παραμείνω αντιεξουσιαστής, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
..."Κάναμε πράγματα, που δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα, θετικά για τον πολίτη, αλλάζοντας το κράτος. Περάσαμε τον «Καλλικράτη», κόψαμε τον ομφάλιο λώρο του πελατειακού συστήματος, με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
..."Ξεκίνησαν πρόσφατα να φαίνονται τα αποτελέσματα της αταλάντευτης θέσης μας να τελειώνει η ανομία και η διαφθορά στη χώρα, βάζοντας το μαχαίρι βαθιά. Ναι, τολμήσαμε. Στη φοροδιαφυγή, στο ποδόσφαιρο, στις περίεργες συναλλαγές ορισμένων χρεοκοπημένων επιχειρήσεων με τις Τράπεζες.
..."αυτή η Κυβέρνηση, με τις όποιες δυσκολίες, έχει καταφέρει κάτι σημαντικό: τη διαφάνεια. Σπάμε κατεστημένα. Έχουμε για πρώτη φορά στη χώρα κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή στο εξωτερικό.
..."Τολμήσαμε να μιλήσουμε για την αδιαφανή χρηματοδότηση υπερχρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης από τις Τράπεζες και εκτός τραπεζικών κριτηρίων.
..."χτυπάμε την λογική ότι οι Τράπεζες θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους φόρους του Ελληνικού λαού και, με τις κοινές μετοχές, λέμε ότι αυτοί οι φόροι θα μετατραπούν σε μετοχές, που θα ανήκουν στον Ελληνικό λαό...
..."Πρέπει να πάμε συγκροτημένα και, ασχέτως των εξελίξεων, πρέπει αύριο να συνεχίσει να κυβερνιέται η χώρα, χωρίς τριγμούς, Και ελπίζω ότι, με την καλή πίστη και την συμμετοχή όλων μας, αυτό θα το πετύχουμε το συντομότερο δυνατό, άμεσα.
..."Ζητώ λοιπόν την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε, ώστε να διασφαλιστεί αυτή η ομαλή πορεία του τόπου. Μια πορεία, χωρίς κανένα κενό εξουσίας, χωρίς να συρθούμε σε εκλογές...
..."εμείς συγκροτημένα, τα κόμματα που θα συνεργαστούμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε να σχηματιστεί μια Κυβέρνηση αδιαφάνειας ή μοιρασιάς της εξουσίας, ενός πλιάτσικου, από ένα κατεστημένο που αργοπεθαίνει.
..."Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, για να κάνουμε άμεσα –το τονίζω, άμεσα– τις αναγκαίες συζητήσεις για τον σχηματισμό μιας Κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης...

...όλο το κείμενο της ομιλίας:
...4-11-2011 παπανδρέου:"όχι σε κυβέρνηση αδιαφάνεις ή μοιρασιάς κατεστημένου που αργοπεθαίνει"...(>ομιλία<)

Πηγή:primeminister.gov.gr
..."ιστογραμμή"...