...βρυξέλλες 25 & 26-11-2011:"ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα"... (>συνδιάσκεψη<)

...Βρυξέλλες...ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ...(25-26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)...Στο επίκεντρο των συζητήσεων εκτός από την οικονομική κρίση, θα είναι η θεσμική και πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ένωση, καθώς και η επαναδιατύπωση του οράματος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση...

...Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εργαστήρια με τις εξής θεματικές:

1. «Για Μια Δίκαιη Οικονομία»:
στο εργαστήριο αυτό θα γίνει ανασκόπηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και θα συζητηθούν, υπό το φως των νέων δεδομένων, οι προτάσεις του ΕΣΚ για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και την οικονομική διακυβέρνηση.

2. «Για Μια Δίκαιη Κοινωνία»:
στο εργαστήριο αυτό θα εξεταστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην κοινωνία και στους πολίτες. Θα συζητηθούν, επίσης, οι συγκεκριμένες προτάσεις του ΕΣΚ για δικαιότερη κατανομή των βαρών καθώς και γενικότερα θέματα ισονομίας και ισοπολιτείας στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

3. «Για Ένα Δίκαιο Κόσμο»:
στο εργαστήριο αυτό θα γίνει επεξεργασία των προτάσεων του ΕΣΚ για δικαιότερη παγκόσμια πολιτική και οικονομική διακυβέρνηση. Θα συζητηθούν ειδικά τρόποι προώθησης του Φόρου επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών.

4. «Για Μια Νέα Ηγεσία της Ευρώπης»:
στο εργαστήριο αυτό θα συζητηθεί η πρόταση του ΕΣΚ για ένα πιο δημοκρατικό τρόπο επιλογής των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα εξεταστούν τρόποι ανατροπής της σημερινής συντηρητικής πλειοψηφίας στην Ευρώπη.

5. «Συμμετοχική Δημοκρατία»:
στο εργαστήριο αυτό θα συζητηθεί το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη και η ανάγκη να γίνει ο πολίτης πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ένωσης. Θα εξεταστούν τρόποι αμεσότερης εμπλοκής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων (π.χ. δημοψηφίσματα), θέματα διαφάνειας καθώς και ενεργότερης συμμετοχής της κοινωνίας των πολιτών.

...Σκοπός των εργαστηρίων είναι να γίνει μία σε βάθος συζήτηση, ανάλυση και χάραξη μιας ολοκληρωμένης σοσιαλδημοκρατικής στρατηγικής για τα κεντρικά θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης.

...Στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης θα μιλήσουν o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου , ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βελγίου, Elio Di Rupo, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Poul Nyrup Rasmussen και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic...
...Στη Συνδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες, αντιπροσωπείες από τα κόμματα μέλη του ΕΣΚ, καθώς και ακτιβιστές...

...βρυξέλλες 25 & 26-11-2011:"ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα"... (>συνδιάσκεψη<)
...πηγή:www.pasok.gr...www.pes.org...

..."ιστογραμμή"...