...παπαδήμος 11-11-2011:"κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική"...(>oμιλία<)

...11-11-2011...Σημεία εισήγησης Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο...

..."Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά. Μία κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, η οποία μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης.

..."Στο εσωτερικό της χώρας οι κοινωνικές εντάσεις έχουν αυξηθεί, στο εξωτερικό η αξιοπιστία της χώρας έχει σχεδόν μηδενιστεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και αυτό κάνει το έργο μας δυσχερές.

..."Παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί, σε σύγκριση με το πού βρισκόμαστε δυο χρόνια για την αποκατάσταση δημοσιονομικής ισορροπίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μένουν πολλά ακόμα να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

..."Παρά τη σημαντική μείωση των ελλειμμάτων, το χρέος αυξάνεται γιατί τα δημοσιονομικά ελλείμματα ενώ περιορίστηκαν, δεν μειώθηκαν επαρκώς ώστε να συντελέσουν στην αποκλιμάκωση του χρέους.

..."Η νέα μεγάλη πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε σαν χώρα είναι η αυξανόμενη ανεργία, η οποία είναι συνέπεια της ύφεσης που, εν μέρει, οφείλεται σε εξωγενείς λόγους, αλλά, εν μέρει, είναι το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα της προσαρμογής της οικονομίας.

..."Οι σκοποί αυτοί, είναι κατά κύριο λόγο συνδεδεμένοι με την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων, τα οποία θα γίνουν ιδιαίτερα δύσκολα, εάν δεν επιτύχουμε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας, η οποία σε αυτή τη φάση, επειδή η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές, στηρίζεται χρηματοδοτικά από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ.

..."Όλοι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση μεταπολεμικά. Μία κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, η οποία μετατρέπεται σε κρίση εμπιστοσύνης"...

...περισσότερα σημεία εισήγησης:
...παπαδήμος 11-11-2011:"κρίση δημοσιονομική, χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική"...(>oμιλία<)
...πηγή:government.gov.gr

..."ιστογραμμή"...