..."'κυβερνήσεις & χρηματοπιστωτικές αγορές"...(>τηλεδιάσκεψη σοσιαλιστών ηγετών<)

►...τηλεδιάσκεψη σοσιαλιστών ηγετών της Ευρωζώνης, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ)...Ανακοίνωση των σοσιαλιστών ηγετών της Ευρωζώνης - 16 Ιουλίου 2011...

►..."Τα γεγονότα των τελευταίων 18 μηνών μας έδειξαν ότι, η κρίση της Ευρωζώνης δεν θα μπορέσει να επιλυθεί παρά μόνο αν τα κράτη μέλη αποφασίσουν συλλογικά να κάνουν γενναία και αποφασιστικά βήματα.

►..."Ήρθε η ώρα οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωζώνης να επανεπιβεβαιώσουν συλλογικά την κυριαρχία τους σε σχέση με τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

►..."Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις ενός "ανεξέλεγκτου" τμήματος των χρηματοπιστωτικών αγορών μετέφεραν στην ουσία την διαχείριση των εθνικών προϋπολογισμών και ελλειμμάτων στον ιδιωτικό τομέα.

►..."Οι σοσιαλδημοκράτες, παραδοσιακά, γνωρίζουν την σημασία ενός ισχυρού και βιώσιμου δημόσιου τομέα, δεχόμενοι παράλληλα ότι για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται και κάποια μέτρα που μπορεί να είναι οδυνηρά.

►..."Σε αυτό το πνεύμα, υποστηρίζουμε προγράμματα που αποσκοπούν στην εξυγίανση της οικονομίας κάθε κράτους μέλους καθώς και τη σταθερότητα του δημοσιονομικού τους τομέα. Αυτό, όμως, πρέπει να περιλαμβάνει τον δίκαιο καταμερισμό των βαρών, μια πραγματική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε ο δημοσιονομικός τομέας να είναι βιώσιμος.

►..."Σήμερα, όμως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι, φτάσαμε στο σημείο οι ιδιωτικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί να υπαγορεύουν πολιτικές στους εκλεγμένους εκπροσώπους των ευρωπαίων πολιτών"...

►...όλο το κείμενο:
►..."κυβερνήσεις & χρηματοπιστωτικές αγορές"...(>τηλεδιάσκεψη σοσιαλιστών ηγετών<)...

..."ιστογραμμή"...